Handdoek in de ring

Boer Zoekt Vrouw-deelneemster dacht aan stoppen met het programma

28 december 2022 13:04 | amusement | Door Marjolein Vos

© Linelle Deunk
Het had weinig gescheeld of wij hadden schaapsherder Janine niet meer gezien in het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Ze houdt dan wel een leuke man over aan het avontuur, maar had bijna vroegtijdig de stekker eruit getrokken.

Dat vertelt Janine in een interview aan de Telegraaf.

Eerste opnames

De eerste draaidagen zaten er net op toen Janine besloot om de makers van het programma te bellen. Ze wilde ermee stoppen. Door de stress lukte het haar niet meer om te slapen en ze viel kilo's af. De makers zijn begripvol en Janine krijgt dan ook de kans om uit het programma te stappen. Ze twijfelt maar is toch benieuwd wat het programma haar verder zal brengen. "Er hadden zich 466 mensen opgegeven en ik zat bij de eerste tien. Dat is wel heel bijzonder. En ik was uiteindelijk toch op zoek naar een partner", vertelt ze.

Opgegeven

De zwager en beste vriendin van de schaapsherder hadden haar opgegeven voor het programma. En met succes want Janine zet door en vindt Sander. Samenwonen zit er nog niet in, maar hij is wel elke week een paar dagen bij haar. 

Bekend

Aan het feit dat Janine BN'er is, kan ze nog niet echt wennen. Ze wordt overal op straat herkend en krijgt veel negatieve reacties. "Eigenlijk moet je denken: schijt eraan, wat boeit mij het? Dat kon ik vroeger wel. Maar door het programma ben ik wel veranderd. Ik weet dat ik me er niets van aan moet trekken, maar dat lukt me niet altijd."

Terugkijken

De kans dat Janine op een dag voor de buis gaat zitten om zichzelf terug te zien, is niet zo groot. Ze heeft de afleveringen één keer gekeken en daar blijft het voorlopig bij. "Ik kan het nu nog niet aan om er nog een keer naar te kijken. Ik hoop dat dit verandert en dat ik mijn kinderen, die ik in de toekomst zeker wil, ooit kan vertellen hoe leuk het was. En dat ik de minder leuke kanten dan allemaal vergeten ben."

Meer over