Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2017: De Logeerweek deel 5

2 april 2017 20:16 | amusement | Door Televizier

© Screenshot KRO-NCRV

Boer Herman is verliefd en de zoon van boer Riks ook. Maar voor wie kiezen de mannen? We komen het eindelijk te weten in Boer zoekt vrouw internationaal. Tenminste...

Riks

De kinderen van Riks komen langs op de boerderij in Canada en dat is nogal spannend voor de vrouwen en de kinderen. Zoon Owen is niet zo moeilijk en maakt meteen duidelijk dat hij hoe dan ook een stiefmoeder wil. De kroost van Riks levert een achterstandje op voor Marit die geen kinderen heeft terwijl Eline wel ervaring heeft als moeder. Owen vindt dan ook meteen de door Eline gekookte hutspot de lekkerste maaltijd ooit, dus wil hij dat Eline zijn stiefmoeder wordt. Klaar is Riks, zou je zeggen. Maar Eline vertelt dat ze haar twijfels heeft gekregen omdat ze vindt dat Riks een klik met Marit heeft, en daar is Riks het dan weer niet mee eens. Hij kan met Marit goed praten, maar hij vindt Eline leuker met de kinderen. Daarna gaan ze met z'n drieën naar de kerk. Misschien dat God uitkomst kan bieden. Marit ziet het helemaal zitten met Riks en God samen, Eline is niet. Dat is een probleem want Riks wil niet dat Eline tegen zijn kinderen zegt dat God helemaal niet bestaat. Marit haar kostje lijkt helemaal gekocht wanneer de plaatselijke pastoor voor haar aan het bidden slaat.

Afbeelding

David

Susanne en Marit hebben een dipje in Roemenië, ze weten niet zo goed of ze wel trek hebben in een toekomst in het Oostblok. Mara vertelt aan Susanne dat David haar op zijn moeder vindt lijken. Een mooi compliment vinden de dames. Daar denken wij toch ietsjes anders over. Of David moet natuurlijk een kneiter van een Oedipuscomplex hebben. Tegen de camera zegt de varkensboer dat hij bij allebei kriebels in de buik heeft en dat ie nog niet kan kiezen. Daarom gaat ie nog maar eens met Susanne babbelen die prompt in huilen uitbarst omdat ze in de war is. David lijkt tijdens een shoppingtrip naar de plaatselijke supermarkt heel even aan Mara te bekennen dat hij haar gaat kiezen, maar daarna zegt hij weer dat het moeilijk vindt.

Afbeelding

Herman

Herman is in zijn eentje mest aan het scheppen en voelt dan iets. Namelijk dat hij voor de ene meer voelt dan voor de ander. Herman weet met wie hij voortaan muziek wil maken! Wij zien verder geen verschil tussen Anne en Fleur, maar Herman gelukkig wel. Hij is verliefd. De arme Anne en Fleur hebben het intussen moeilijk. Ze eten niet, slapen niet maar geven wel over van de zenuwen. Ze willen allebei oud worden met Herman.

Het keuzemoment: Anne was zwaar favoriet tot nu toe, maar Herman verrast vriend en vijand door voor Fleur te kiezen. Dat betekent dat Fleur diep gelukkig is en Anne diep verdrietig. Na Pia is dit het tweede hart dat Herman heeft gebroken. Niet gek voor de bleue Franse boer zonder enige ervaring in de liefde.

Afbeelding

Marc

In Zambia is het een beetje Roemenië geworden, het regent. Marc weet nog niet voor wie hij precies wil kiezen. Anke woont in Nederland dus dat wordt harder werken, denkt de tilapiakweker. Terwijl Annekim in het dagelijks leven om de hoek weesolifantjes staat te redden. Annekim en Anke zien het allebei zitten met Marc. De een heeft kriebels, de ander tintels dus dat gaat op zich best lekker. Anke is eindelijk geland en ziet zichzelf wel wonen in Zambia. Annekim woont er al, zoals we weten. Marc zegt tegen de camera dat ie er inmiddels wel uit is.

Afbeelding

Olke

In Texas komt de hele familie van Olke bij elkaar voor Thanksgiving. Alberdien denkt bij de kennismaking met de familie alweer dat het een voordeel dat ze uit Friesland komt al is daar nog geen enkel bewijs van te zien. Terug op de boerderij gaat Olke nog maar eens wandelen met Alberdien maar van dat gesprek worden we niet veel wijzer. Er wordt wel geknuffeld, maar dat is vooral omdat Alberdien dat wil. Daarna is de kleine Friezin in de zevende hemel, ze mist lichamelijk contact. 'Alleen al tegen iemand aanlopen is voor mij al geweldig.'

Afbeelding

Dat was het. Een domper. We moeten dus nog een week wachten voordat er gekozen wordt.

Meer over