Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2017- De Dagdates

26 februari 2017 20:25 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Boer zoekt vrouw

De vijf boeren moeten zich deze week van hun beste kant laten zien, ze nemen hun vijf vrouwen mee op een dagdate. En dat gaat alle kanten op: van worstenmaken tot hooivorkwerpen.

Olke

Olke neemt zijn dames mee naar Friesland alwaar de dates de dunne ijzers onder moeten binden voor een lesje zwieren. Ditty lijkt nu al verliefd want Olke is stoer en toch verlegen. Je zou denken dat Olke de Beer deze activiteit heeft gekozen omdat hij bijzonder kundig is op een paar schaatsen, maar hij is meer een soort reuze-Bambi op ijs. De jaren in Texas heeft zijn schaatskunsten geen goed gedaan. Toch moet hij iets goed doen, want ook Alberdien lijkt al al hoteldebotel. 'Iedere keer als ik 'm zie, wordt ie mooier. Hij voelt al een beetje als mijn vent.'

Na het schaatsen maakt Olke net als vorige week weer een vrouw aan het huilen. Hij vraag wat de dames van hem verwachten en wanneer Alberdien antwoordt dat ze een maatje wil met wie ze kan lachen en huilen, wordt het dat laatste. Dat komt de sfeer niet echt ten goed, maar Olke gaat dapper door. Gelukkig komt de vader van Olke langs met taart. En taart is altijd goed.

De keuze

Alberdien mag mee naar Texas, net als Sandra en Harriët. Ariënne en Ditty mogen niet mee en blijven zwaar teleurgesteld achter.

Herman

Herman gaat paardenmennen met zijn verlegen dates. Dat mennen houdt in dat ze de paarden borstelen, achter de paarden aanrennen en dan in een karretje gaan zitten acher rennende paarden. Herman heeft verstand van de edele dieren en dat maakt indruk. Anne vindt vooral het rennen fijn: 'Als ik in actie ben, kan ik makkelijk een klik maken met jongens.' Pia vindt Herman zelfs haar droomman.

Als de vrouwen vragen of de Franse boer nog iets van hen wil weten, volgt een van de ongemakkelijke stiltes waar Boer zoekt vrouw beroemd om is geworden. Herman raakt in paniek en weet het even niet meer. Tot hij zelf een vraag bedenkt: 'Hebben jullie wel eens een relatie gehad?' 'Nee', is het eenduidige antwoord en dat schept een band. 

De keuze

Dan komt Yvon met hond Tommy langs voor het keuzemoment. Herman verzekert de presentatrice dat hij als een dolle heeft geflirt en neemt Hanne en Fleur (die sprekend op elkaar lijken) en Pia mee naar Frankrijk. Supermodel Anne blijft dus achter. Ook Lieke blijft thuis.

David

David heeft iets heel anders bedacht voor zijn dagdates. Eerst wordt er gegeten en gepraat over eten. David houdt van patatjes oorlog en spareribs en steaks. Alle dames zeggen dat ze veel aan David hebben gedacht deze week en dat wordt tijdens deze date niet minder want de vrouwen moeten het hoofd van David boetseren uit klei. De dates van David varieren in de leeftijd van 19 tot 32. Dertiger Susanne vraag zich dus af wat David nu eigenlijk wil en twijfelt of ze überhaupt wel mee wil naar Roemenië, maar daar laat de boer zich niet door uit het veld slaan. 

De keuze

Jorien mag mee naar de Roemeense varkensboerderij, net als Mara en toch Susanne. De 19-jarige Madeleine blijft thuis, net als de enorm knappe Laura. En dat is verrassend. 

Riks

Riks is in Ransdorp voor een workshop worst maken. voor de kijkers ook leerzaam, zo leren we dat een beetje groen in je worst er leuk uitziet. Catharina heeft al butterflies in haar buik. En aangezien Riks in Canada woont is dat helemaal niet slecht geformuleerd. Zo'n worstenmaak-workshop leent zich perfect voor vunzige grapjes en die maakt Riks dan ook: 'Ik zie het al, jij bent niet van het trekwerk', zegt Riks tegen een van zijn dames terwijl ze een vliesje over het worstenapparaat worstelt. Vervolgens gaan ze aan de slag met een spelletje dat ondergetekende totaal onbekend is. Riks en de dames moeten een hooivork in een baal hooi gooien waar een roos op is getekend. Als dat gedaan is, worden de worsten opgegeten en volgt een goed gesprek over geloof.

De keuze

Ook Riks moet kiezen. Hij neemt Eline mee naar Canada, net als Marit en Claudia. De hevig verliefde Catharina en Rianneke blijven gewoon in Nederland.

Mark

Mark en zijn vrouwen zijn buiten aan de slag, ze moeten een bouwwerk maken van bamboe. Annekim is er deze week ook in persoon bij (de dame die in Zambia woont en vorige week nog een weesolifantje redde). De tilapia-kweker laat de vrouwen het werk doen en kijkt vooral toe. Hij vindt het allemaal wat veel, die vijf dames. Na het bouwwerk volgt een diner met insecten. Marc is niet direct enthousiast en zegt tussen neus en lippen door dat krokodil veel lekkerder is. Annekim uit Zambia heeft slecht nieuws: omdat ze een eind verderop dierenarts is, kan ze niet samenwonen met Marc. Dat moet als muziek in de oren klinken van de andere dames. 

De keuze

Mark worstelt zichtbaar met zijn keuzemoment. Hij vindt al zijn vrouwen geweldig maar hij neemt Anke mee, net als Annekim (niet geheel onverwacht) en Irene. De tilapiadroom van koeien-inseminator Nicole is voorbij. Ook Ilse gaat niet naar Afrika.

Volgende week wordt het nog spannender: dan is het tijd voor de logeerweek.

Meer over