Boer Zoekt Vrouw Internationaal: De Ontknoping

23 april 2017 21:54 | amusement | Door Televizier

© Screenshot KRO-NCRV

"Hoe zou het zijn met de verliefde stelletjes? We gaan het zien in de reünie!" zo roept een immer vrolijke Yvon Jaspers vanaf het dek van de SS Rotterdam waar 't avontuur van de vijf boeren vorig jaar begon.

Yvon Jaspers kondigde het al aan: we zouden eindigen met vijf gelukkige boeren. Maar hoe?

Afbeelding

Boer Herman

Om met het grootste succesverhaal te beginnen: Yvon kent de 25-jarige boer Herman niet meer terug en dat komt niet alleen door z'n nieuwe, sexy kapsel. De Franse veehouderzoon straalt van geluk en ademt zelfverzekerdheid uit. En dat komt allemaal door zijn relatie met Fleur. Zij stuurde hem naar de kapper om korte metten te maken met z'n bakkenbaarden, maar de verandering is meer dan oppervlakkig. Herman noemt Fleur en haar invloeden een aardverschuiving: "Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed" concludeert Herman zonder een greintje besef van ironie. Inmiddels heeft Herman zijn schoonouders ook al ontmoet en uiteraard had hij een zelfgemaakte taart bij zich. Hij doorstaat de test met vlag en wimpel. Schoonpa en ma zijn het er over eens:  "Herman is een jongen die ze over 50 jaar met rollator naar het bejaardentehuis duwt." Kortom, dit blijft wel op rolletjes lopen.

Afbeelding

Boer Olke

"Je was zo goed op weg!" zegt Yvon tegen Olke om 't er nog even in te wrijven dat alle drie z'n vrouwen uiteindelijk niks van 'm wilden. Want ook Sandra zei op de laatste avond van de citytrip duidelijk dat ze ondanks een potje linedancen geen verliefde gevoelens koesterde, slechts warme vriendschappelijke. Olke bleef teleurgesteld achter, maar hij dook opnieuw in z'n 206 brieven en besloot contact te zoeken met Karen, een vrouw uit  Zuid-Afrika die gek genoeg in z'n eigen dorpje Winnsboro bleek te wonen met haar twee kinderen. Karen runt een restaurant, brengt geregeld leftovers mee en Olke mist haar nu al.  En ja, ze hebben al in de hot tub gezeten. Ondanks de drie mislukte matches is Olke een tevreden mens dankzij Boer zoekt vrouw: "Het zonnetje komt weer in huis, ik ben er happy door geworden."

Afbeelding

Boer Riks

Riks verklaarde aan tafel met de andere boeren dat hij het tijdens de opnames geregeld "slim aan de wortel" had. Dat blijkt zoveel te betekenen als "het ergens moeilijk mee hebben" en na het zien van de compilatie van zijn teleurstellende logeerweek en ijzige citytrip valt dat te begrijpen. Ook voor Riks bleek er geen geschikte vrouw tussen te zitten, maar dat lag niet alleen aan de dames zelf. Er was een onbekende kaper op de Canadese kust: afgelopen zomer had Riks namelijk een knecht op de boerderij die hem de liefde verklaarde. Hij hield de boot toen af omdat hij haar teveel een citygirl vond. Maar zeker tijdens de citytrip kon Riks eigenlijk alleen maar aan haar denken. De arme Marit had niets door, maar toen ze eenmaal weg was besloot Riks z'n werklustige citygirl Nicole toch maar weer eens op te bellen. Na een voorzichtige ontmoeting tussen baas en werknemer sprong de vonk over en zo eindigde Riks alsnog met een vrouw. Handig is anders, zo gaf hij toe aan Yvon: "Maar ja... gevoel is een raar ding, he? Het is helemaal niet leuk en ik ben er niet trots op." Desondanks is hij gelukkig met Nicole die zich helemaal thuis voelt op het erf, in de smaak valt bij de kinderen en ook nog eens zijn geloof deelt. Riks is alles wat ze zoekt in een toekomstige echtgenoot, aldus Nicole. Riks vindt het vooral fijn dat ze veel delen en samen kunnen bidden en houdt het niet droog. Maar, zo besluit hij: "Verliefdheid is mooi maar wel doodeng." Godspeed, Riks.

Afbeelding

Boer David

De liefde tussen David en Mara spat er vanaf, daar kan een bezoek aan het kasteel van Dracula tijdens de laatste dagen van de citytrip niks aan veranderen. David roept "boe" in een donker halletje en Mara roept "gotsiedorie!', wat hij natuurlijk weer aandoenlijk vindt. Maanden later is 't nog altijd dik aan tussen David en Mara, ze pendelen wekelijks heen en weer. Mara staat te trappelen om naar Roemenie te verhuizen, maar wil eerst nog even haar studie afmaken. Daarna staan de verhuisdozen klaar. David en Mara hebben elkaar helemaal gevonden, zo is hij de eerste jongen die zij helemaal begrijpt. David geeft haar een veilig gevoel en een compleet leven. Zo'n relatie kan alles aan, zelfs een theekransje met Mara's vriendinnen dat uitmondt in een wc-pottenrace compleet met bonte badjassen.

Afbeelding

Boer Marc

Terugblikkend op de honderden brieven die hij moest doorspitten, gaf Marc toe behoorlijk zwaarmoedig te worden omdat er niemand tussen leek te zitten die hem dat speciale gevoel gaf. Annekim had hij nooit in z'n stoutste dromen verwacht, maar de dierenarts in Zambia bleek toch echt zijn match, dat had hij al door tijdens de speeddate via Skype. Hij weet ook precies wat Annekim tot zijn ideale vrouw maakt: "Ze is heel zelfverzekerd en spontaan. Ik vind het fantastisch wat ze doet en ook hoe ze er uitziet. Ik word gewoon gelukkig van haar." Ook de schoonfamilie loopt met Marc weg als hij Annekim verrast op haar verjaardag. De bloemen zijn fijn, maar met name zijn schoeisel kan op complimenten rekenen. Ook de "gekke tante" van de familie is door het dolle heen om te zien dat "hij" er ook is. Marc en Annekim kijken al voorzichtig naar de toekomst: Marc wil over 5 jaar wel een kleine rond hebben lopen en Annekim staat daar ook voor open: liefst in Afrika op een groot stuk land met wilde dieren.

Afbeelding

Liefdestoast

Aan het eind van de terugblikaflevering vinden we Yvon en vijf tevreden boeren met hun geliefden op het dek van de SS Rotterdam. Hoog tijd voor een welgemeende toast op de liefde. Tot volgend seizoen!

Afbeelding

Meer over