Babyspecial

Boer zoekt vrouw komt toch sneller dan verwacht terug op de buis

17 Maart 2021 09:31 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV

Ondanks het eerdere besluit om voorlopig te wachten met een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw vanwege de coronamaatregelen, is er straks toch wat boerenliefde te zien op televisie. Yvon Jaspers maakt namelijk een special over het nageslacht van de boeren.

Sinds 2004 is Yvon Jaspers voor 103 boeren op zoek naar de liefde gegaan. Van hen hebben inmiddels 85 een vaste relatie. Met elkaar hebben ze voor 90 kinderen gezorgd en het leek de makers van het populaire programma een leuk idee daar een special over te maken.

Tante 

Voor Yvon is het ook een bijzondere mijlpaal. “Tijdens de opnames van het eerste seizoen Boer zoekt vrouw was ik zwanger. Mijn dochter Keesje is 15 en Guus, de eerste Boer zoekt vrouw-baby, wordt dit jaar 14. Als ik echt stil sta bij het feit dat er 90 kinderen op de wereld zijn gekomen, omdat papa en mama elkaar dankzij het programma hebben leren kennen, is dat bijna niet te bevatten. Laatst werden er in één week vier meisjes geboren en dan betrap ik mezelf erop dat ik me stiekem toch iedere keer een beetje tante voel, haha!”

Boeren

In de special gaat Yvon onder anderen op bezoek bij boer Gert-Jan uit seizoen 8, die met Judith in 2017 zoontje Steff kreeg. Ook gaat ze op bezoek bij boer Tom, die in hetzelfde jaar een recordaantal van 1808 brieven moest doorploegen. Met Marieke is hij inmiddels trotse ouders van zoontje Moos. Yvon gaat daarnaast langs bij boer Henk en Fiona, die elkaar in seizoen 6 leerden kennen en inmiddels vier kinderen hebben. Ook boer Hans en Audrey hebben vier kinderen en gaan weer eens in gesprek met de presentatrice. Ook gaat Yvon met een draaiende camera op kraamvisite bij boerin Steffi en Roel, die Yvon hebben vernoemd in de namen van hun dochtertje Sterre Yvon Madelon. 

Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special is zondag 11 april om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over