Selectie

Boer Zoekt Vrouw deelt foto van vrijgezelle boeren

16 augustus 2021 09:56 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw keert bijna terug op de buis. De makers van het populaire datingprogramma hebben vandaag een foto van de tien boeren die meedoen vrijgegeven.

Helaas voor ons als kijkers worden we er nog niet heel veel wijzer uit, want je ziet de tien deelnemende boeren aan Boer Zoekt Vrouw alleen maar van de achterkant. Wel zijn presentatrice Yvon Jaspers en haar labradoodle Tommie duidelijk te zien.

Spannend 

Yvon is blij dat ze weer met haar voeten de klei in mag. “Ook al maken we al zeventien jaar Boer Zoekt Vrouw, steeds als ik voor de eerste keer de boeren ontmoet, is het super spannend. Ze gaan een enorm kwetsbaar avontuur aan, geven zich bloot, laten zien wie ze zijn. Waar ze goed in zijn, maar ook hun angsten en de dingen waar ze minder trots op zijn komen aan bod”, zegt Yvon op de website van het programma.

Selectie 

Voor het nieuwe seizoen kwamen 466 aanmeldingen binnen. Een moeilijke selectie volgde. “We komen dit jaar letterlijk in het meest noordelijke puntje van Nederland en in het meest zuidelijke puntje. Het scheelde niet veel, of we reden van Denemarken naar België; maar ook naar Brabant, Friesland en Drenthe. De accenten vliegen je om de oren, de leuke mensen trouwens ook. Het was erg moeilijk kiezen”, zegt de presentatrice tegen het AD.

Brieven

Op 29 augustus stellen de boeren zich voor aan Nederland, waarna geïnteresseerde vrijgezellen tot zondag 12 september de tijd hebben om een liefdesbrief te schrijven. Yvon kijkt vooral uit naar de brievenronde en de logeerpartijen. “Die weken zijn zo intens. Nog vrijwel dagelijks heb ik contact met boeren uit de voorgaande series. Ik zie ze gaan samenwonen, trouwen, kinderen krijgen. Ik zie ze een familie worden, en dat begon allemaal tijdens die logeerweken. De tien boeren die zich nu gaan voorstellen, gun ik ook al dit moois", besluit Yvon

De voorstelaflevering van Boer Zoekt Vrouw is op zondag 29 augustus om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over