Boer Zoekt Vrouw-logee Pia gekwetst door vertrek: "Herman, wat doe je?!"

13 maart 2017 10:45 | amusement | Door Televizier

© Linelle Deunk

Pia was zondagavond de eerste dame die de logeerweek van Boer zoekt vrouw internationaal moest verlaten. Ze snapt de keuze van boer Herman niet, vertelt ze na haar vertrek uit Frankrijk.

"Herman wilde een meid die zelfstandig was en haar eigen ding bleef doen", legt Pia uit in een video op de website van Boer zoekt vrouw. "En hij kiest voor een student?! Ja, sorry, maar dan denk ik wel: wat doe je?"

Klik

Pia was in tranen bij haar afscheid op de boerderij in Frankrijk. "Natuurlijk vind ik het jammer, want ik had een klik met een jongen die ik eerder nooit heb gehad. De klik van: niet stappen, muziek spelen, dat je met zn tweeën een passie deelt. En ik genoot heerlijk van het plattelandsleven en bezig zijn op de boerderij."

Weggewuifd

Toch zag Pia de bui al een beetje hangen. "Ik merkte dat ik me soms niet op m'n gemak voelde. Ik viel er af en toe een beetje buiten." Herman, Anne en Fleur praatten vooral veel over naar school gaan en lerares zijn, aldus Pia. "Ik deed elke keer een poging om daar mijn draai aan te geven, maar dan werd ik een beetje weggewuifd."

Gekwetst

"Ik voelde me vooral gekwetst doordat Herman niet naar mij vroeg", blikt Pia terug, opnieuw in tranen. "Als hij de belangrijkste dingen in m’n leven niet met me bespreekt, wat doe ik mezelf dan aan?" De logee begon dus al te twijfelen of ze zelf wel verder wilde met Herman. "Het werd me eigenlijk steeds duidelijker dat ik dacht: is het dit wel?"

Geen spijt

Gelukkig kijkt Pia niet negatief terug op haar Boer zoekt vrouw-avontuur. "Ik heb geen spijt dat ik mee heb gedaan", laat ze weten. "Absoluut niet. Ik ben er zelf ook van gegroeid en heb een andere kant van mezelf leren kennen. En wie weet ziet straks een hele leuke jongen me op televisie en denkt hij: nou, die past bij mij!"

Brief sturen?

Pia maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen: "Mocht je denken: die Pia vind ik echt een leuke meid, stuur dan een brief naar de KRO!" Mailen kan via boerzoektvrouw@kro-ncrv.nl.

Update 14.50 uur: Inmiddels stromen de aanzoeken voor Pia binnen!

Lees ook:
Ons verslag van Boer zoekt vrouw internationaal, deel 2 van de logeerweek 

Meer over