Boerin Agnes in de financiële problemen

Door een nieuwe regel voor melkveestallen komt boerin Agnes van Boer Zoekt Vrouw zwaar in de financiële problemen.

Agens van der Ven, die in 2007 als eerste vrouw meedeed aan Boer Zoekt Vrouw, nam onlangs het melkveebedrijf van haar vader over en investeerde meteen flink om het bedrijf te laten groeien. Ze leende geld van de bank, liet een nieuwe hypermoderne stal bouwen met de bedoeling meer koeien te houden.

Te koop

Maar daar steekt de overheid nu een stokje voor, zij willen juist minder grote melkveebedrijven. Agnes mag nu geen nieuwe koeien meer aanschaffen en zit dik in de problemen. In Shownieuws vertelde ze dat dit wel eens heel slecht af kan lopen voor haar. „Het ergste doemscenario is dat de bank de stekker eruit trekt en dat er een bordje met 'te koop' in de tuin moet komen. Het is onzeker en ik kan er verdrietig van worden en af en toe gigantisch kwaad.” Agens hoopt nu dat Staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma te hulp wil komen.

Albert

Dat is beroerd nieuws, maar gelukkig gaat het met Agnes en de liefde wel heel goed. Aan Boer Zoekt Vrouw hield ze destijds geen langdurige liefde over, maar ze is nu al een tijdje gelukkig met haar man Albert. Samen kregen ze afgelopen september dochter Lieke.

Lees ook:
Hopelijk gloort het liefdesgeluk ook voor boerin Bertie

Meer over:

Reageren