Boerin Bertie uit Boer Zoekt Vrouw is multimiljonair

Boerin Bertie boert goed. De stugge Zeeuwse heeft 60 hectare grond in bezit en ook nog eens heel veel huizen waar geen hypotheek op rust.

Je ziet het niet direct aan haar af, maar Bertie is dus schathemeltjerijk. Weekend en BuzzE ontdekten dat de 40-jarige Boer Zoekt Vrouw-boerin heeft behalve veel grond ook nog 13 onroerende zaken waaronder 6 huizen in de omliggende dorpen die allemaal lekker hypotheek vrij zijn. Bertie verhuurt de huizen, waarvan er twee op een vakantiepark in Renesse staan en vangt dus lekker veel huur.

Sommige twitteraars vermoeden vanwege dit nieuws een KRO-complot

Familiebedrijf

De boerderij van Bertie is een familiebedrijf dat in 1923 door haar opa werd begonnen. Op het huis waar Bertie zelf woont, rust nog een hypotheek van 360.000 euro, de rest is afbetaald. Alleen het eigendom van de vakantiewoningen deelt Bertie samen met haar ex-vrouw Manouchka, de rest staat op haar eigen naam.

Nuchtere Bertie

Bertie vindt het niet zo erg dat haar hele hebben en houwen op straat ligt. Sander de Heer van Radio 2 belde de nuchtere boerin op en vroeg ernaar: „Ik denk dat elke akkerbouwer er warmpjes bijzit. Het geld zit in de grond. Als ik maar grond verkoop schiet ik er meer mee op dan als ik blijf boeren.” Aan kleding maakt Bertie haar fortuin zo te zien niet op, ze loopt elke aflevering rond in een spijkerbroek en een soort klaaroverjas. 

Boer Zoekt Vrouw

In Boer Zoekt Vrouw is Bertie voorlopig nog niet zo succesvol als in het boeren, het lukt haar maar niet om een gesprek aan te knopen met haar logées. De situatie was zelfs zo bedroevend dat Bertie een dag extra kreeg van Yvon Jaspers om dat alsnog te proberen.

Bertie is multimiljonair, Geert is Geil en Tom is nu een merk

Reageren