Boerin Bertie wint Expeditie Robinson 2016

22 december 2016 21:56 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

Bertie Steur heeft Expeditie Robinson 2016 gewonnen. In een spannende finale versloeg de boerin haar rivalen Thomas Dekker en Dio.

Bertie, die beroemd werd door haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw, wist Thomas en Dio af te troeven in een lange finaleproef met allerlei onderdelen. De kandidaten moesten onder meer over touwbruggen klauteren, een balletje door een doolhof loodsen en kokosnoten stukhakken. Eerst viel Thomas af, waarna Bertie tegen Dio streed in het slotonderdeel: met een katapult drie doelwitten doen ontploffen. De boerin slaagde daar als eerste in.

Technische fout

Deze ontknoping verscheen door een technische fout al vóór het einde van de tv-uitzending op YouTube. Oplettende fans wisten zo al vroegtijdig dat Bertie dit jaar de winnaar is van het survivalprogramma.

Afvallerseiland

Berties route naar de finale was bijzonder. De boerin werd eigenlijk al bij de allereerste eilandraad weggestemd door haar teamgenoten, maar vervolgens kreeg ze het geheime aanbod om verder te survivallen op Afvallerseiland. Daar zag ze – afgezonderd van de grote groep – de volgende afvallers komen en gaan. Bertie hield het maar liefst 28 dagen vol op het stille strandje en wist zich zo te plaatsen voor de halve finale.

Finale

In die halve finale maakte Bertie een ijzersterke comeback. Touwen uit de knoop halen, puzzels oplossen, een schat zoeken in de jungle – ze draaide haar hand er niet voor om. De boerin plaatste zich samen met Thomas voor de finale, waarin Dio via een eerdere proef al een plekje had verdiend. En in die eindstrijd was Bertie dus opnieuw de sterkste speler.

Wéér een vrouw

Bertie treedt in de voetsporen van Robinson-winnaars als Regina Romeijn, Fatima Moreira de Melo en Edith Bosch. Vorig jaar won RTL-weervrouw Amara Onwuka het survivalprogramma. Sinds er BN’ers meedoen aan Expeditie Robinson, lukte het maar één man om er met de titel vandoor te gaan: Kay Nambiar zegevierde in 2014.

Geen tv-carrière

Wie denkt dat Bertie na haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw en Expeditie Robinson een tv-carrière ambieert, heeft het mis. Ze heeft voorlopig genoeg van tv. "Het is nu wel even mooi geweest", zegt de Zeeuwse boerin in het AD. "Ik zie mezelf niet als presentatrice, en al helemaal niet in een realitysoap." Kijk, juist die nuchtere houding maakte Bertie zo'n publiekslieveling.

Lees ook:
Onze laatste Robinson-recap: Hoe Bertie 'gewoon zittend' de finale won 

Meer over