Boerin Bertie: "Zeeuwse nuchterheid hielp mij in Expeditie Robinson"

17 december 2016 14:36 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Bertie is dé verrassing in de finale van Expeditie Robinson 2016. Na 28 dagen op Afvallerseiland keerde de boerin terug in de race. Hoe ze het volhield? Met haar Zeeuwse mentaliteit.

"Ik ben een nuchtere Zeeuwse", vertelt Bertie aan de krant PZC. "Daar heb ik veel aan gehad. Het zorgde ervoor dat ik stug door kon gaan en me niet gek liet maken als ik eenmaal in het spel zat."

Eenzaamheid

Bertie werd al bij de eerste eilandraad in het survivalprogramma weggestemd door haar kampgenoten, maar toen ze vervolgens het aanbod kreeg om haar expeditie stiekem voort te zetten op Afvallerseiland, ging ze daar gretig op in. Ook al zat ze in het begin helemaal alleen op dat nieuwe strand. "De eenzaamheid viel eigenlijk wel mee", blikt Bertie terug. "Ik kan goed tegen alleen zijn. En na drie dagen kwam Elle erbij."

Gekonkel

Via een lang verblijf op Afvallerseiland plaatste Bertie zich alsnog voor de halve finale, die ze glansrijk won. Door deze route naar de eindstrijd hoefde Bertie niet mee te doen aan listen of complotjes. "Ik ben heel blij dat ik dat ben misgelopen doordat ik op dat andere eiland zat. Ik zag die bui al een beetje hangen en had niet zo veel zin in dat gekonkel."

Idool

Bij de kijkers lijkt Bertie nu de huizenhoge favoriet voor de eindoverwinning. "Het is een compleet gekkenhuis op social media", lacht de boerin. "Ik word in heel veel berichten getagd en dat krijg ik allemaal te zien. Gelukkig allemaal positief. Het lijkt wel alsof ik een soort idool ben geworden."

Lees ook:
Onze recap van de halve finale van Expeditie Robinson 2016 

Meer over