Bonje met de buren wordt spannender bij SBS 6

14 februari 2014 09:50 | amusement | Door Televizier

Het voormalige RTL 4-programma Bonje met de buren wordt spannender gemaakt nu SBS 6 het uit gaat zenden. Presentatoren Jochem van Gelder en Patty Brard bellen zonder aankondiging bij buren aan.

In eerdere seizoenen van het bemiddelingsprogramma moesten buren samen om de keukentafel gaan zitten om zich op te geven voor het programma. Nu hoeft slechts één van de twee buren de hulp van de presentatoren in te schakelen. Dat kan natuurlijk voor grote verrassingen zorgen.

Surprise

De zendermanager van SBS 6 meldt: “ Bonje met de Buren wordt spannender doordat Jochem en Patty mensen met een bezoek gaan verrassen en dan weet je maar nooit hoe de reactie gaat zijn.” Nadat de ene buur zijn verhaal doet, wordt er bij de ander aangeklopt.

Een gouden duo

Één van de twee ruziënde partijen weet dus van niets. Voor het voor dit programma samengestelde presentatieduo is dat een uitdaging, maar Patty en Jochem kunnen het aan: “De combinatie van Jochem en Patty heeft velen doen verbazen maar in de praktijk blijkt het erg goed te werken. Patty heeft haar hart op de tong liggen en Jochem zorgt zo af en toe voor de nodige nuancering.”

Opnames

Op dit moment reizen de twee mediators heel ruziënd Nederland door om burenruzies te sussen en op te lossen. Patty neemt haar taak zeer serieus: “Wij gaan niet weg voordat het weer gezellig is. Een van de bonjes eindigde bijvoorbeeld met alle buren op straat aan een picknicktafel, het was echt gezellig.” "Het is fijn om na een intensieve draaidag te proosten met alle buren op de goede afloop”, vult Jochem aan.

Van RTL naar SBS

Het programma switchte kort geleden van zender. RTL 4 zag geen heil meer in het maken van Bonje met de buren. Er zouden te veel ruzies zijn die gaan over geluidsoverlast en dan wordt het saai. SBS gaat toch vol goede moed aan de slag: “Vaak is geluidsoverlast een probleem, maar ook zijn er ruzies waarvan de oorspronkelijke oorzaak amper te achterhalen is.“

De eerste aflevering van Bonje met de buren is op woensdag 7 mei te zien op SBS 6 om 21:30 uur.

Patty Brard en Jochem van Gelder vervangen presentatoren Natasja Froger en John Williams.

Meer over