Bordspel van De Slimste Mens

31 augustus 2015 13:11 | amusement | Door Televizier

© Rogier Veldman - NCRV

Er waren al een tv-programma en een app van De Slimste Mens en nu volgt er ook nog een bordspel. Maarten van Rossem en Philip Freriks worden daar helaas niet bijgeleverd.

Hartstikke slim natuurlijk van spellenmaker Just Games om een bordspel uit te brengen van De Slimste Mens. De kennisquiz was ook deze zomer weer een daverend succes met soms wel 1,6 miljoen kijkers per uitzending. In het bijbehorende bordspel De Slimste Mens ter Wereld kun je met 2 tot 4 mensen testen of je net zo slim bent als Diederik Smit, de winaar van het meest recente seizoen.

De allesbeslissende finale

Het spel zit precies zo in elkaar als het tv-programma met de ‘3-6-9 ronde’, gevolgd door de ronde  ‘Open Deur’ en de ‘Puzzel’ daarna moet je zoveel mogelijk goed antwoorden geven in de rond 'Ingelijst' en het slot is de allesbeslissende finale met één vraag en vijf antwoorden. Bij het spel zitten timers en een timerconsole, waarmee spelers bijhouden hoeveel seconden nog resteren of verdiend worden door het juist beantwoorden van de vragen.

Expeditie Robinson

Eerder bracht Just Games ook andere spellen uit aan naar aanleiding van tv-programma's: het Wie is De Mol?-bordspel, het Expeditie Robinson-bordspel, de Baantjer Plaats Delict en puzzels van De Nieuwe Wildernis. De Slimste Mens ter wereld kost in de winkel 34,95 euro.

 

Meer over