Over De zwakste schakel

Bridget: 'Hoef niet mijn haar kort te knippen'

28 april 2019 11:29 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Met de terugkeer van De zwakste schakel op televisie gaan we ook Bridget Maasland in een andere rol zien. We hoeven echter geen metamorfose te verwachten.

"Ik hoef niet mijn haar kort te knippen en rood te verven", aldus de presentatrice tegenover BuzzE. Ze vindt dan ook dat het programma geen kopie moet worden van wat het ooit was toen Chazia Mourali de presentatie op zich nam.

Domme antwoorden

Het is overigens nog wel zo dat domme antwoorden een passende reactie krijgen. "Ik verwacht van mijn kandidaten dat ze goed voorbereid komen en dat als ze een dom antwoord geven ze weten dat ze worden afgestraft", zo zegt Bridget

Tot ziens

In de vorige editie van De zwakste schakel werden kandidaten naar huis gestuurd met de boodschap 'je bent de zwakste schakel, tot ziens!'. Die gaan we nu niet meer horen. "Het wordt nu: je bent de zwakste schakel, dag!", zegt de presentatrice. "Want hoe zo tot ziens, ik zie die mensen nooit meer terug."

Het is niet de bedoeling om de kandidaten te gaan afzeiken of beledigen. "Het is niet per se dat ik als presentatrice iemand wil aanvallen en iets negatiefs wil zeggen, het is meer dat jij zit te kijken en denkt: jeetje, wat heeft die een gek kapsel. En ik vertaal op zo’n moment alleen wat jij denkt."

Meer over