Bridget Maasland per eind augustus weg bij SBS

10 augustus 2016 13:18 | amusement | Door Televizier

© SBS

Presentatrice Bridget Maasland verlaat eind augustus SBS. Dat bevestigt een woordvoerder van de zender tegenover Omroep West. Er is volgens de woordvoerder geen sprake van ruzie: het vertrek is in goed overleg. 

Bridget was jarenlang het gezicht van Shownieuws op SBS 6. In februari stapte ze over naar Net 5, een onderdeel van SBS Broadcasting. Voor die zender stond ze op de rode loper tijdens de Oscars in Los Angeles en reed ze door de straten van het rijke Amerika in Bridget in Hollywood

Prachtige toevoeging

Maasland werd warm onthaald bij Net 5. Destijds verkondigde de zendermanager nog 'blij te zijn' met de komst van de 41-jarige Bridget. "Haar veelzijdigheid en ruime ervaring zijn een prachtige toevoeging aan het vernieuwde Net 5", vertelde de zendermanager destijds. Na een dik half jaar is de veelzijdigheid en ruime ervaring van Bridget dus overbodig. 

Vervolgcarrière 

Volgens Xenia Kasper, de manager van Maasland, wordt er al hard gewerkt aan de vervolgcarrière van de Haagse presentatrice. "Er lopen al contractonderhandelingen, maar meer kan ik niet zeggen. Ik verwacht vrij snel duidelijkheid en dan maken wat dat natuurlijk bekend", aldus Kasper.

Andere richting

De manager meldt dat Bridget niet bij de pakken neerzit over het vertrek bij Net 5. "Zij was zich toch al aan het oriënteren in een andere richting", luidt het verrassende antwoord van manager Xenia. In de zomer heeft Maasland zich niet hoeven vervelen. Ze was begin augustus te horen te horen op Radio 2 en ze reed rond met Formule 1-coureur Sebastian Vettel

Meer over