Bridget Maasland had slapeloze nachten tijdens Het perfecte plaatje

20 oktober 2021 09:30 | amusement | Door Daisy Heyer

© William Rutten

Voor de camera staan is Bridget Maasland wel gewend, maar meedoen aan Het Perfecte Plaatje is heel andere koek. Zeker omdat ze alle juryleden tevreden moet stellen.

1. Kon je al goed met een camera overweg?

“Ik maakte alleen maar foto’s met mijn telefoon. Al die knopjes… Diafragma, sluitertijd, het was allemaal Arabisch voor me. Ik heb dan ook heel veel YouTubevideo’s gekeken over hoe een camera werkt. Toen ik model was, had ik al respect voor fotografen, maar nu nog meer. Ik zou mezelf ook geen fotograaf noemen, ben nog maar een broekie. Wel ben ik altijd visueel ingesteld geweest. In mijn TMF-tijd vond ik de videoclips interessanter dan de muziek.”

2. Met welk doel ben je de wedstrijd ingegaan?

“Ik wil zo veel mogelijk leren dus zo veel mogelijk opdrachten meemaken, winnen hoeft niet per se. Voel sowieso geen concurrentiestrijd met deze onwijs leuke groep. Ik ben megatrots als iemands foto goed gelukt is – ook al is de mijne minder – en dat zeg ik diegene ook. In de toekomst lijkt het me leuk om de producten uit de interieurwinkel die ik met mijn ouders heb, mooi vast te leggen. En natuurlijk mijn prachtige zoon en leuke hond!”

3. Wat is de grootste uitdaging?

“De korte tijd die je voor een opdracht krijgt. In vijf kwartier een locatie zoeken, met de juiste belichting, en dan ook nog mooie foto’s zien te maken, het is eigenlijk van de zotte.”

4. En dan krijg je ook nog commentaar van de jury.

“Vreselijk! Het was alsof ik weer op school zat en daar had ik al faalangst. Slapeloze nachten heb ik ervan gehad. Had ik toch geen andere foto moeten kiezen? De juryleden hebben allemaal een andere smaak. Kies dan maar eens de foto uit waarvan je hoopt dat je een goed cijfer krijgt, ook al vind je die zelf niet de beste. Vond ik zo lastig! Het is het leukste en stressvolste programma waar ik ooit aan mee heb gedaan.”

5. Met de kennis van nu, wat is leuker: voor of achter de camera staan?

“Laat ik het zo zeggen: voor de camera staan is iets natuurlijks, heeft me nooit zo veel energie en moeite gekost. Achter de camera is uitdagender, leer ik nog steeds bij. Ik heb vorig jaar de studie regie fictie op de filmschool afgerond. Zoiets wilde ik al zo lang en nu kon het eindelijk, omdat het deeltijd was. Vind het geweldig om samen iets te creëren en als regisseur heb je het hele overzicht.”

6. Kunnen we binnenkort jouw eigen film zien?

“Mijn eindexamenfilm zou in de bioscoop komen, maar ligt door corona nog op de plank. Over een taxichauffeur die de zin in het leven is kwijtgeraakt. Hij rijdt een vrouw rond op bijzondere plekken waaraan zowel zij als hij mooie herinneringen hebben. Voor een vervolgfilm heb ik nog geen concrete ideeën. Ik ben ook tevreden met wat ik op dit moment doe, als je al kijkt naar wat ik allemaal leer over fotografie. Echt een cadeautje!” 

Het Perfecte Plaatje | woensdag 20 oktober 2021 | RTL 4 | 20:30 uur

Meer over