Brigitte Kaandorp is de stem van Thuis Voor De Buis

27 Augustus 2014 08:46 | amusement | Door Televizier

Thuis Voor De Buis, de nieuwe RTL-show waarin tv-kijkers op de bank ongezouten commentaar geven op wat ze zien, wordt aan elkaar gepraat door komiek Brigitte Kaandorp.

Aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night vertelde Brigitte dat ze gezien haar werk amper televisie kan kijken 's avonds, waardoor het inspreken van Thuis Voor De Buis de ideale manier was om haar tv-kennis bij te spijkeren.

Kaandorp vond inspreken Thuis Voor De Buis lastig

Brigitte zit al meer dan 25 jaar in het vak, toch was het inspreken van de voice-over teksten een uitdaging voor haar. De makers brengen 80 uur aan opnames terug tot een programma van 40 minuten die Kaandorp van subtiel commentaar moet voorzien. "Het is een heel smal randje waar je op balanceert. Ik wil absoluut niet dat het afzeiktelevisie wordt. Het is ook een hele minieme rol die ik heb en het is nog vrij lastig om net precies even een duwtje te geven."

Brigitte wil niet blasé worden

In eerste instantie, zo vertelde Brigitte, had ze niet eens verwacht dat ze "de stem" zou worden. "Ik wil niet blasé worden, maar ik word wel vaker voor dingetjes gevraagd. Dit kwam voorbij en ik vond 't in het Engels meteen al leuk, ik kad het nog nooit gezien. Ik werd uitgenodigd voor een stemtest en dacht "ah nou joh, ik ga er wel effe heen, het zal wel loslopen. Het is in principe ook maar voor zeven keer, maar als het een succes wordt dan hang je natuurlijk, haha."

Meer over