Wie van de 3

Britt Dekker" 'Ik heb een aparte kronkel in m'n hoofd'

1 November 2020 11:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten

Britt Dekker probeert als panellid in Wie van de 3? wekelijks de ware identiteit van kandidaten te raden. Maar tijdens de opnames heeft ze zoveel lol dat dit lang niet altijd meevalt.

Kende je Wie van de 3 al voordat je gevraagd werd?
“Mijn moeder kende het nog, voor mij was het helemaal nieuw. Normaal gesproken ben ik liever bij de paarden dan dat ik televisie maak, maar toen ik hoorde wie er allemaal in het panel zaten, wilde ik meteen meedoen. De opnames zijn geweldig leuk, soms is het lastig het spel goed te spelen omdat we onderling zo veel lol hebben.”

Hoe ontstaat die chemie?
“Martien, Najib, Ryanne hebben net als ik een aparte kronkel in ons hoofd. Als we samenkomen versterkt dat elkaar, dat merkten we al bij de proefafleveringen. Iedereen heeft z’n eigen stijl. Najib is comedian, maar ook Martien en Ryanne zijn op hun eigen manieren zo ontzettend grappig. Martien komt altijd met drie blaadjes vol vragen, terwijl Ryanne puur op instinct werkt. We zijn allemaal even fanatiek, dat gaat vanzelf met dit spel. Je wíl gewoon weten wie de waarheid spreekt.”

Wat is jouw spelstrategie?
“Zelf ga ik uit van mijn gevoel, maar ik heb de neiging al snel heel stellig op één persoon te gaan zitten. Daar moet ik nog aan werken, want ik krijg er een soort tunnelvisie van en dat kan verkeerd aflopen. Ik vind het ook leuk dat ik vooraf mocht meedenken met de productie. Het leek me wel wat als ze mensen met bijzondere beroepen zouden uitnodigen. Ik had een heel lijstje voorgesteld: van golfbalraper tot glijbaantester en van proefslaper in hotels tot chipsinspecteur.”

Ben je van huis uit een spelletjesmens?
“We deden weleens bordspelletjes, maar ik ben super competitief en kan slecht tegen mijn verlies. Het mens-erger-je-nietbord is weleens door de kamer gevlogen en ook Dokter Bibber heeft het niet overleefd. Met videogames had ik helemaal niks, ik speelde liever buiten. Dan deden we bijvoorbeeld een wedstrijdje wie het snelst in een boom kon klimmen.”

Welke programma’s ga je dit seizoen nog meer maken?
“Naast Zappsport heb ik momenteel geen concrete plannen. Ik ben vooral druk met mijn paardenplatform en de voorbereidingen op de Nederlandse kampioenschappen dressuur. Het grote voordeel is dat ik vanwege mijn platform niet afhankelijk ben van televisiewerk. Dat geeft me de vrijheid nee te zeggen als ik een aanbieding krijg die niet bij me past. Ik wil alleen programma’s maken waarmee ik anderen kan helpen, zoals Britts gouwe ouwen, of omdat ik het zelf leuk, eervol of leerzaam vind.”

Hoe belangrijk zijn kijkcijfers dan voor je?
“Daar denk ik vrij nuchter over: als je één seizoen van iets maakt, en je hebt het naar je zin gehad en mensen geholpen, dan maakt het mij echt niet uit of er een paar honderdduizend mensen meer of minder gekeken hebben. Op mijn YouTubekanaal zijn we al blij als een filmpje honderdduizend keer bekeken wordt. Dus als een tv-programma bijvoorbeeld ‘maar vierhonderdduizend kijkers’ trekt, is dat in mijn beleving al een gigantische score.”

Wie van de 3 | SBS 6 | zondag | 20.30 uur

Meer over