Britten niet te spreken over doorstart Top Gear

30 mei 2016 08:16 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De BBC lanceerde zondag de doorstart van Top gear, 's werelds populairste autoprogramma. De reacties op social media waren alles behalve positief.

Eerlijk is eerlijk, het was ook wel érg naïef om te denken dat kijkers na 22 succesvolle seizoenen met Jeremy Clarkson en de zijnen direct stonden te trappelen om vervangers Chris Evans, Matt LeBlanc en de overig vier presentatoren in hun harten te sluiten.

Negatief

Maar dat de respons zó vernietigend negatief zou zijn had waarschijnlijk niemand zien aankomen. We hebben ons best gedaan om positieve tweets te vinden, maar het enige opbeurende dat de Britten in Top gear nieuwe stijl zagen was dat het op een gegeven moment afgelopen was. Verder vonden ze LeBlanc vooral stijf en niet grappig en kon Evans' hoge piepstem rekenen op de nodige verwensingen. Algehele conclusie: de nieuwkomers probeerden iets te hard op hun voorgangers te lijken waardoor ze zich nogal overschreeuwden...

En wellicht de meest pijnlijke reactie: mensen die Top gear laten voor wat 't is en wachten tot Jeremy Clarkson in de herfst zijn nieuwe autoshow start op Amazon.

Meer over