Tulpen uit Antwerpen

Buddy Vedder presenteert nieuwe muziekshow voor RTL4 en Vlaamse Play4

24 januari 2023 13:32 | amusement | Door Judith Regeling

© RTL
Na Holland's Got Talent en (zijn niet uitgezonden debuut in) The Voice Kids staat Buddy Vedder later dit jaar aan het roer van Tulpen uit Antwerpen. In dit nieuwe muziekprogramma gaan experts op zoek naar dé Nederlandstalige cover van 2023.

De makers gaan hiervoor niet over één nacht ijs: er wordt een behoorlijk blik aan bekende Nederlandse en Vlaamse zangers opengetrokken.

Tulpen uit Antwerpen

Het nieuwe muziekprogramma Tulpen uit Antwerpen lijkt in de basis op Beste Zangers en Liefde voor Muziek. Net als in die populaire shows moeten de artiesten namelijk andermans nummers in een nieuw jasje steken. Zo wagen de artiesten uit Nederland zich aan de Vlaamse klassiekers en de Vlaamse zangers en zangeressen coveren een oorwurm uit Nederland. 

Twee winnaars

Dit doen ze natuurlijk niet voor niets. Wekelijks zal het publiek in de studio bepalen welke cover doorstroomt naar de grote finale. Uiteindelijk zullen er daar twee winnaars uitkomen, zowel een Nederlandse als een Vlaamse hit. Of daar ook nog een prijs aan hangt voor de artiest in kwestie, is nog niet bekend. Mogelijk is het enkel de eer.

Buddy Vedder

Het programma zal gepresenteerd worden door Buddy Vedder en de Vlaamse presentatrice Kat Kerkhofs, maar zij zijn zeker niet de enige bekenden in de show. Onder meer Jeroen van der Boom, Danny de Munk, René Froger, rapper Bizzey, Rob Dekay, Romy Monteiro, Douwe Bob en tal van andere artiesten zullen hun opwachting maken.

Bekijk hieronder snel de eerste beelden!

Wanneer Tulpen uit Antwerpen te zien is, is vooralsnog niet bekend.

Meer over