Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Hoe deden de boeren het op hun dagdate?

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons. Deze week: de dagdates.

De boeren en boerinnen van Boer zoekt vrouw zijn weer een stapje dichter bij hun doel: het vinden van de ideale partner. Tijdens de dagdate krijgen ze de kans om hun dates beter te leren kennen. Wim zwemt met zijn dames tussen de zeeleeuwen en Steffi neemt haar mannen mee op survivaltocht. Jaap hoeft, als bloemkweker, niet uit zijn comfortzone te komen en ontmoet zijn dates ‘tussen het groen.’

Michelle verrast haar mannen met een spirituele dag waarbij ze gaan ‘spiegelen met paarden’, terwijl Marnix zijn vrouwen laat kennismaken met roofvogels. Ook nu moeten de boeren weer kiezen. Er mogen maar drie van de vijf dates logeren op hun boerderij.

Boer Jaap

Al tijdens het begin van de dagdate werd meteen duidelijk dat Marjan niet het juiste type was voor Jaap. Ze vroeg hem op de man af: ‘Rook jij?’ Toen Jaap eerlijk antwoordde dat hij nu nog rookte maar daar ooit mee wilde stoppen, kon ze dat niet echt waarderen. Het kwam erop neer dat ze onmogelijk een relatie met hem kon hebben als hij niet meteen zou stoppen met roken. Ze vervolgde met: “Ja sorry Jaap, ik ben nou eenmaal een beetje direct.”

Marjan is dan ook hetzelfde type als Marnix, ook zo lekker direct. Na een verhitte discussie over emoties en gevoel zag Jaap het licht en wilde hij Marjan onder vier ogen spreken. Hij stuurde haar vervolgens vroegtijdig weg, want ‘direct’ past niet bij hem en hij was van mening dat het snel zou gaan botsen. Dat klopt, als je in de basis niet bij elkaar past is er weinig kans op een superrelatie. Zijn keuze viel op Marian, Marilyn en Petra.

Boerin Steffi

Ondanks dat Steffi nog steeds niet kan geloven dat vijf mannen vrij nemen om met haar iets leuks te gaan doen, heeft ze een gezellige tijd met haar dates. “Er gebeurt wel wat”, zei ze. Steffi is op zoek naar kortsluiting. Naar dat moment waarop er iets gebeurt tussen twee mensen en je even niet kan nadenken. Het moment waarop de vonk overslaat. Ze heeft al een klein vonkje gevoeld, maar bij wie?

De een is een wat betere match dan de ander, maar als je kijkt naar Menstypes zijn haar drie mannen relatiemateriaal. Ze heeft gekozen voor Harold, de man met humor. Voor Kevin, die haar charmeerde door te zeggen: “met zo’n mooie dame ga je niet altijd op stap.” En voor Roel, die op vakantie is tijdens de laatste dagen van de logeerweek en die hoopt dat ze daar een goede oplossing voor vinden. Mocht ze voor hem kiezen...

Boer Wim

Wim is joviaal en gezellig, hetzelfde type als Michelle. Op de dagdate ging hij met zijn vrouwen zwemmen tussen zeeleeuwen. Al was het water koud, de dames waren blij meer tijd met de boer van hun dromen te kunnen doorbrengen. Al blijft het voor sommige dates wel onnatuurlijk dat je met vijf vrouwen rond één boer hangt. Daar dacht Wim duidelijk anders over. “Met vijf vrouwen is echt heel tof. Het mag eigenlijk niet, maar je krijgt er wel iets meer zelfvertrouwen van”, zei hij stralend.

Wim vond dat hij zijn dates al wat beter had leren kennen, maar niet helemaal goed. Bij sommige dames had hij een warm gevoel en kreeg hij een blij gevoel. Op basis van deze prille sensaties heeft hij een keuze kunnen maken. Marit, Paula en Marlies zijn uitgenodigd om te logeren op zijn boerderij. Een van deze vrouwen zou zomaar zijn ware kunnen zijn. We gaan het zien.

Boerin Michelle

De dagdate van Michelle begon met een picknick. Hier verraste ze haar dates met een kadootje. Ze kregen allemaal een persoonlijke kristal. Het was grappig om te zien dat de mannen niet zo goed wisten hoe ze daarop moesten reageren. Maarten had dit bijzondere kadootje niet zien aankomen, terwijl Zeno zich verbaasde over de mooie kleuren.

Na spiegelen met paarden en dicht tegen haar date aanzitten tijdens een ritje op de quad, was daar dan ook het keuzemoment voor Michelle. Het was lastig, want ze vond dat iedereen wel iets leuks had. Ze was weer geneigd met haar hoofd te kiezen, maar misschien heeft ze deze keer meer met haar hart gekozen voor Zeno, Ruud en Maarten. En ook Michelle, heeft net zoals Wim, een potentiële lover geselecteerd.

Boer Marnix

Een roofvogel workshop, bierproeverij en barbecue moeten Marnix helpen zijn dates beter te leren kennen. Hij heeft er zin in. “Je leert over roofvogels en je leert gelijk je dates beter kennen”, zei hij. Tijdens de barbecue zei hij tegen Joany: “Weet je wat ik het ergste vindt aan barbecueën? Het wachten!” Door zijn uitspraken bevestigt hij regelmatig zijn type. Directheid, praktisch zijn en ongeduldigheid zijn typerend voor hem.

Marnix is op zoek naar de vrouwelijke versie van zichzelf. Hij zoekt dus hetzelfde type als hij en niet zijn maximale aantrekking. Dat maakt het selecteren al wat makkelijker. Hij heeft uiteindelijk zijn oog laten vallen op Bertine, Willemijn en Janneke. De vrouwelijke Marnix zit daar niet bij, maar wel iemand die dicht in de buurt komt.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren