BZV 2018: De keuze van Jaap, Steffi en Michelle

22 oktober 2018 13:56 | amusement | Door Irma Tomas

© Jim Hoogendorp
MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: drie boeren sturen iemand naar huis.

Tekst: Monica Wardenaar

Welke logé moet als eerste de boerderij van Steffi, Michelle en Jaap verlaten? Bij Steffi en Jaap werd het steeds duidelijker, bij twee van hun logés voelden ze zelfs al wat kleine vlindertjes. Ook voor Michelle werd duidelijk wie geen kans meer maakte op een toekomst met haar.

Saai

Dit seizoen is wat saai, nog steeds geen spannende interacties tussen boeren en hun potentiële partners. Jaap en Steffi zijn hetzelfde type, allebei Jupiter-Maan. Deze types zijn niet echt ‘spetterend’. Ook Michelle en Wim hebben overeenkomstige karaktereigenschappen. Michelle is een Mars-Jupiter en Wim een Jupiter. Hoewel een Mars-Jupiter voor wat vuurwerk kan zorgen, is dat in dit seizoen niet het geval. Marnix krijgt nogal wat te horen over zijn botte opmerkingen en directe karakter, maar hij is wel de boer die dit seizoen interessant maakt om naar te kijken.

Boer Wim

Wim heeft goed geluisterd naar de tip van Yvon: “jullie denken over bepaalde dingen net een tandje anders. Heb het er eens over.” Hij doet onhandige pogingen om zijn dames te vragen of hij het goed doet, want volgens hem is hij niet zo goed in hints en signalen oppikken. Hij merkt op dat er nog niet zoveel geflirt is van zijn kant, maar dat hij zijn vrouwen wel leuk vindt. Ze zijn goedgekeurd en leuk opgevallen, zeg maar. En niet zomaar leuk. Nee, leuk leuk. Misschien klinkt dit krachtiger dan alleen maar leuk?

Marit kan zijn poging wel waarderen. Ze vindt het cool als iemand oprecht om feedback vraagt. Voor haar voelt deze nieuwe Wim als een nieuwe start. Ze zegt: “het gaat vast goed komen, ik zie het helemaal zitten.”

De nieuwe Wim doet zijn best om met zijn aandacht bij de dames te blijven, maar dat lukt niet constant. Tijdens een gezellig moment met zonsondergang op het platteland zei Marit: “dit is toch mooi, gewoon goud.” “Ja mooie avond dit, mooi man”, antwoordde Wim opgetogen. Even stond hij weer op de automatische piloot…

Boer Marnix

Nog steeds is Marnix verbaasd waarom Bertine hem heeft geschreven. Hij vindt dat ze zo’n verschillende achtergrond hebben en dat hij serieus naar raakvlakken moet zoeken …en zoeken.

In een gesprekje met Bertine stelt Marnix ons niet teleur, Marnix de botte boer. Op zijn vraag hoe ze een relatie ziet met hem zegt ze: “Ja, gewoon.” Dat is een trigger voor een snel geïrriteerd en direct type als Marnix. Enigszins nors en met een dikke fronsrimpel antwoordt hij: “Já gewoon! Kijk eens om je heen, er is hier niets gewoon. Dus dat is een antwoord waar we niets mee kunnen.” Verder voelt hij dat een relatie met Bertine op alle fronten wel spetterend zal zijn maar dat dit niet lang duurt.

En over Janneke niets dan lof. Janneke is gewoon goed. Hij vindt zelf ook wel dat dit een beetje dom klinkt. Want goed is niet sexy, niet leuk, hip en niet geil. Eigenlijk is het niks, maar … niks is ook iets. Goed Janneke, dan weet je meteen de reden waarom je straks als eerste naar huis mag.

Boer Jaap

Jaap heeft toekomstvisie. Wat doet Petra dan in keuken, wat doet Marian dan in de keuken en Marilyn in de slaapkamer, vraagt hij zich af bij het bepalen van zijn keuze. Hij vraagt zich grondig af wie er in zijn toekomstplaatje past, wie er het beste past. Of hij bij een van hen past en of ze nu wel zichzelf zijn. Hij heeft wel al vlinders in zijn buik. “Nou ja minivlinders dan”, corrigeert hij zichzelf.

Helaas gaat een huilende Marilyn het eerst naar huis. Eerder vroeg ze Jaap of hij een klik voelde met haar of dat dit bij hem later gebeurd. Bijna opgelucht antwoordde hij: “Ja, dat gebeurt bij mij later.” Maar een echte klik heb je vanaf het allereerste moment. Als die klik er niet is, komt deze later ook niet meer. Dus jammer voor de verdrietige Marilyn. Jaap had het licht gezien en vond nu al dat ze niet die klik hadden om door te gaan.

Boerin Steffi en Michelle

Het was niet echt een verrassing dat Kevin de boerderij van Steffi als eerste mocht verlaten. Al was het misschien een beetje zuur voor hem dat juist hij tegen haar zei dat ze moest kiezen met haar hart. Maar het was voor hem geen probleem dat hij naar huis mocht, echt geen probleem. Gelukkig maar. Haar andere twee logés waren zeer opgelucht. Zoals Harrold zei toen de kogel door de kerk was: “ik heb gelijk geen trillende handjes meer.” Ook Roel was zichtbaar opgelucht dat hij nog in de strijd zat om het hart van Steffi. Al denk ik dat Harrold al een groter stukje van haar hart heeft veroverd.

Dat Zeno naar huis kon in huize Michelle was ook niet echt een verrassing. Hij was niet de ultieme mismatch qua menstype, maar qua persoonlijkheid hadden ze niet veel gemeen. Haar briefschrijvers zijn allebei geen echt relatiemateriaal voor haar, dus ik ben benieuwd of en met wie ze verder wil.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over