Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Hebben de boeren de goeie logés?

8 oktober 2018 10:10 | amusement | Door Irma Tomas

© Jim Hoogendorp
MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: de logeerweek begint.
Voor de boeren en boerinnen gaat het avontuur en de zoektocht naar hun ideale partner nu echt beginnen. Tijdens de logeerweek leren ze hun drie favoriete briefschrijvers beter  kennen. Ze hebben er zin in en toch zijn de boeren en boerinnen zenuwachtig, want het blijft spannend. Al snel moeten ze weer een keuze maken en ze weten ook niet of er iets moois opbloeit. Of er een echte klik is.

Het geheim van de klik

Een klik hebben betekent dat je het leuk vindt om met elkaar te praten, je begrijpt elkaar meteen, het is gezellig en de tijd vliegt voorbij. Jullie hebben ‘iets’: een bepaald gevoel, waardoor het contact vanzelfsprekend is. Deze ‘magische’ klik betekent dat jullie karakters bij elkaar passen. Het is natuurlijk geen garantie dat een relatie succesvol zal zijn, want er spelen meerdere factoren een rol. Maar zonder deze klik is de kans op een superrelatie klein.

Boerin Steffi

Harrold verraste Steffi door met de tractor te komen. Hij had het beloofd, maar ze had niet verwacht dat hij het echt zou doen. Harrold is het duidelijkst aanwezig en degene met de meeste humor. De gangmaker van het stel en entertainen is typerend voor hem. Roel had goed nieuws voor Steffi, want hij kon zijn vakantie naar Peru twee dagen later beginnen. Ze was hier zichtbaar blij mee.

De potentiële partners van Steffi zijn actieve, ruimtenemende types. Ze boden aan te helpen met koken, want ze wilden haar ‘ontzorgen’. Met Harold en Roel heeft Steffi duidelijk een klik. Hoewel zij niet hetzelfde menstype zijn passen zij het best bij Steffi en het zou me ook niets verbazen als Kevin de eerste is die naar huis gaat.

Boer Marnix

De charmeur en romanticus in Marnix komt naar boven. Ook al wil hij dat voor zichzelf niet weten. Toen Yvon zei dat ze het schattig vond dat hij voor zijn dames roze overalls had met hun naam erop, reageerde hij enigszins nors: ‘hou toch op’. Weer bevestigt Marnix zijn type door tijdens het uitmesten van de stal aan de vrouwen voor te stellen: ‘wedstrijdje van maken?’

Hij is iemand die houdt van competitie en dan vooral ook wil winnen. Marnix merkte op dat Willemijn op een roze wolk zit, de meeste verhalen vertelt en de meeste vragen stelt. Voor Bertine heeft hij waardering. Zij lijkt van de drie vrouwen het meest op hem. ‘Het is de eerste keer dat ze met stro ligt te worstelen en je hoort haar helemaal niet. Ze is gewoon bezig met haar ding en dat vind ik schitterend’, zei Marnix.

Op hun eigen manier zijn Willemijn en Bertine een goede match voor Marnix. Met Janneke heeft hij niet echt een klik en het lijkt me dat zij als eerste vertrekt.

Boer Jaap

Ondanks dat hij ervan geniet vindt Jaap wat hem overkomt nog ‘heel heftig allemaal’. Hij zegt het fantastisch te vinden om drie dames in zijn huis te hebben die bijna alles voor je over hebben. Dat is hem nog nooit overkomen … Zijn drie vrouwen hebben inderdaad iets voor hem over.

Jaap had een duidelijke wens over wat hij verwacht van een vrouw en een relatie. Hij wil dat ze (over een jaar) bij hem op de boerderij komt wonen, hij wil geen LAT-relatie. Alhoewel Marilyn een slag om de arm hield waren alle drie de dames bereid bij hem te komen wonen. Jaap kon zijn geluk niet op.

Marian past het best bij Jaap, Marilyn is ook geen slechte match. Petra past het minst bij hem. Ze zou weleens een ‘te warm en knuffelig’ type voor hem kunnen zijn. We gaan het zien.

Boer Wim

Bij Wim lijkt het allemaal nog niet zo spannend. Wim zegt veel hobby’s te hebben die hij niet vaak doet, zoals wielrennen. Zijn grootste hobby is ‘met m’n vrienden hangen’. En dat is precies wat hij nu ook doet. Een beetje met z’n vrouwen hangen. Hij vindt het nog wel steeds heel tof, met drie vrouwen. Hij zegt het mooi te vinden dat de vrouwen hem ook proberen uit te dagen, maar er wordt nog niet zoveel geflirt.

Eigenlijk gebeurt er weinig en lijkt het alsof hij nog met geen van zijn dames een klik heeft. Deze manier van doen past wel bij een menstype zoals Wim, maar of het hem brengt wat hij wil, betwijfel ik. Daarnaast heeft hij niet de beste matches uitgenodigd.

Boerin Michelle

Ook bij Michelle zijn nog geen mini vonkjes te bespeuren. Ze was zeer blij met het kado van Ruud: kippen. Dat was 100% raak, volgens Michelle. Voor Maarten voelde het huis van Michelle als thuiskomen. En Zeno is echt toe aan een relatie, want alleen is ook maar alleen.

In tegenstelling tot de mannen van Steffi zijn de dates van Michelle niet zo actief. Ze stonden dan ook niet in startblokken om haar ‘te ontzorgen’. Michelle voelde zich bijna een moeder die voor haar mannen moest koken en… dat was niet de bedoeling.

Ruud en Maarten zijn passieve, ruimtegevende types en Zeno is een actief type. Hij was dan ook de enige die uiteindelijk uit zichzelf Michelle gezellig ging helpen in de keuken. Ik vraag me af of het nog echt zal gaan knetteren in ‘huize Michelle’.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties. www.menstypes.nl

Meer over