Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Marnix is verliefd en Jaap heeft verdriet

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: jawel, Marnix is toch nog aan de vrouw. Maar past ze bij hem?

De reünie was misschien wel de meest verrassende uitzending van Boer zoekt vrouw 2018. Jaap is weer alleen en Marnix is verliefd. Het kan verkeren. Gelukkig zorgen de andere drie boeren voor enige stabiliteit. Steffi, Michelle en Wim zijn nog steeds stapeldol op hun nieuwe liefde.

Vind een partner die echt bij je past

“Liefde kun je niet voorspellen”, stelde Yvon, “maar je kunt de liefde wel een handje helpen.” Dat klopt. De kans dat je iemand vindt met wie je een superrelatie krijgt is groter als je weet wie je ideale partner is, én die herken je aan het uiterlijk.

Niet alleen fysieke aantrekkingskracht is een belangrijke bouwsteen voor een relatie, karakters moeten ook een match zijn. Met MensTypes zie je aan het uiterlijk van je potentiële partner of jullie karakters bij elkaar passen. Simpel. Net zoals je een soort hond herkent aan zijn uiterlijk en meteen meer weet over zijn karakter.

Jaap blijft een twijfelkont

Het is allemaal nieuw voor Jaap. Nog nooit een relatie gehad en dan opeens drie dames in zijn huis, die volop genieten van zijn gezelschap en het wel zien zitten met hem. Dan blijft er één vrouw over die helemaal voor hem wil gaan. Dat is to much voor een type zoals Jaap, het gaat hem allemaal te snel.

Hoe graag hij ook een vrouw in zijn leven wil, hij heeft tijd en ruimte nodig om deze verandering een plek te geven. Als een Jupiter-Maantype zoals hij, dat niet krijgt sluit hij zich af.

Hij gaf zelf al eerder aan dat hij geen jaar of jaren heen en weer wil rijden voor een LAT-relatie. Maar als dan de vrouw met wie hij denkt oud te kunnen worden ook aangeeft dat ze geen LAT-relatie wil, raakt hij in paniek. Hij slaat door en denkt dat ze meteen met haar koffers voor zijn deur staat. En dat was nu ook weer niet de bedoeling, besefte hij zich.

Jaap ging twijfelen. Misschien toch de verkeerde keuze gemaakt, dacht hij. Had hij voor Petra moeten kiezen, vroeg hij zich af. Na een aantal dates met Petra bleek ook zij toch niet zijn droomvrouw te zijn. Dat was ook niet te verwachten.

Marnix vindt eindelijk zijn vlinders

Ook voor Marnix waren drie vrouwen op zijn boerderij soms te veel van het goede. Hij had het maar druk met ontdekken of een van deze vrouwen de ware voor hem was. Heftig, noemde hij het.

In Willemijn, Bertine en Janneke vond hij niet zijn droomvrouw. Hij was op zoek naar de vrouwelijke Marnix en die vond hij in iemand die hij al 20 jaar kende. Hij vond haar altijd al spannend, uitdagend en leuk. Emmie, een actief menstype zoals Marnix, past bij hem. Het Mercurius karakter van Emmie en het Jupiter karakter van Marnix zijn een match.

Ze hebben dus een klik. Je hoeft niet meteen verliefd te worden op iemand met wie je een echte klik hebt. Je kunt later romantische gevoelens voor iemand krijgen met wie je al jaren bevriend bent. Dat verklaart ook waarom vrienden, zoals de schrijvers Saskia van Noort en Kluun, opeens lovers worden.

“Het was binnen drie kwartier oké”, zei een stralende Marnix. Al die weken van moeizaam op zoek gaan naar vlinders kon natuurlijk ook niet werken.”Het moet gelijk goed voelen bij elkaar”, zei Emmie. Zo simpel is het. Je hebt een magische klik en het voelt goed. Dat is de basis. Als dan ook nog vlinders gaan fladderen kan het inderdaad heel snel duidelijk zijn.

Michelle, Steffi en Wim zijn happy

Zij hebben ieder hun droompartner gevonden en zijn superverliefd. Steffi en Roel zijn een ideale match en dat straalt er van af. Ze voelen en vullen elkaar moeiteloos aan. Michelle en Maarten zijn voor een deel hetzelfde type, dit verklaart hun aantrekkingskracht. Ze zijn beiden een gecombineerd menstype.

Het andere deel van hun karakter kan botsen. Wim en Marit zijn geen ideale match maar het Jupiterkarakter van Wim en het Mercuriuskarakter van Marit zorgen voor de aantrekkingskracht tussen hen. Misschien blijft het allemaal goed gaan, we wachten het af.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren