Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Mars en Maan passen niet bij elkaar

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: De juiste matches worden steeds duidelijker.

Alweer de 3e dag van de logeerpartij en ook Marnix heeft gekozen. Ondanks dat Willemijn haar droom als vrouw van een boer uit elkaar ziet spatten, heeft ze er vrede mee. Ze ziet dat Marnix liever alles alleen doet en ze vraagt zich af, of er dan wel plaats is voor een vrouw die graag dingen samen doet.

Uiterlijk = Innerlijk

Met MensTypes zie je aan het uiterlijk wat het karakter van iemand is. Je ziet in één oogopslag of iemand echt bij je past, want je ideale partner is niet alleen iemand tot wie je je lichamelijk aangetrokken voelt. Het is belangrijk dat ook karakters een match zijn.

Naast uiterlijk, passie en gezamenlijke interesses is karakter een belangrijk ingrediënt voor een liefdevolle superrelatie. Nu er op elke boerderij nog twee logés overgebleven zijn, laten de briefschrijvers en de boeren & boerinnen steeds meer karakter zien. Het wordt duidelijker wie er wel en niet bij elkaar past en waarom Michelle en Maarten geen perfect match zijn.

Marnix

Bertine en Janneke blijven nog logeren, want Marnix stuurde als eerste Willemijn naar huis. Hij vond dat ze eerst maar in haar eentje gelukkig moest zijn in plaats van het geluk bij een ander te zoeken. Tja, zo zag hij dat!

Janneke weet nog steeds niet wat ze moet denken van Marnix, ze vindt hem wispelturig. Marnix kan ook lief en aardig zijn, maar hij blijft natuurlijk bot en negatief. Dat verandert ook niet, want dat is zijn aangeboren karakter. Janneke zei: “hier kan ik wel aan wennen … buiten ontbijten.” Waarop Marnix antwoordde: “Nou, dat kan hier ’s winters wel eens een dingetje worden!” Vervolgens stelde Janneke voor om met een bosmaaier wat brandnetels weg te halen, zodat ze een mooier uitzicht hebben. Het antwoord van Marnix was: “Gaat niet joh, daar zit allemaal …

Michelle

Michelle is een Mars-Jupiter en Maarten is een Jupiter-Maan, beiden een gecombineerd menstype. Voor een deel zijn ze hetzelfde type, dat verklaart de aantrekkingskracht. Maar Mars en Maan zijn geen ideale combinatie. Dat werd duidelijk in deze aflevering.

Michelle heeft, net als Marnix, de neiging commanderend te praten en mensen opdrachten te geven. Tijdens het werk zei ze makkelijk dingen als: “en wil je effe alsjeblieft dat putje dicht doen?!”, “en hier nog een rijtje…en daar nog twee van die stapeltjes…en daar ook!” Wanneer Ruud boodschappen gaat doen kan ze het niet laten nog te vragen: “zou je vast iets willen doen? Dat lege kratje bier mee willen nemen en in willen leveren?”

Dit is gedrag waar een type als Maarten allergisch voor is. Hij kon dan ook niet anders dan haar hierop aanspreken. “Want … ze verwacht dat iemand alles doet wat ze zegt, maar dan heeft ze aan mij de verkeerde”, aldus Maarten.

Dat Maarten een type is dat zich niet op zijn gemak voelt in grote gezelschappen en voorkeur heeft voor één op één contact werd duidelijk bij de barbecue. Michelle merkte op: “In het begin was hij wel spraakzaam, maar hoe groter de groep hoe minder spraakzaam hij werd.” Dit in tegenstelling tot Ruud. Hij is een type dat makkelijk contact maakt en houdt van het sociale leven.

Wim

Wim doet z’n best, maar zijn vrouwen zijn nog niet helemaal tevreden. Paula vindt het jammer dat hij niet zo sportief is. “Ik vind het toch wel leuk als een man meedoet met sportieve dingen”, was haar reactie. Wim liet al snel merken dat hij liever langs de waterkant ligt, in plaats van in het water een balletje slaat met zijn logés.

Paula merkte op: “ik weet niet of je dat nog kunt veranderen, of dat moet willen veranderen … als iemand niet houdt van sporten, dan niet.” Dat ziet ze goed, want dit is niet iets wat je kunt veranderen. Dit is typerend voor Jupitertypes zoals Wim, ze zijn niet echt sportief en zullen dat ook niet worden.

Ook vinden de dames nog steeds dat Wim te veel over zich heen laat komen. Te weinig initiatief neemt en te volgzaam is. Hij vindt alles best. Ze zouden graag zien dat hij een keer ergens tegenin ging. Maar twijfelen toch ook wel of dat wel in hem zit. Helaas voor zijn vrouwen, maar echt het voortouw nemen, erop los flirten en actief oogcontact maken zal voor hem nooit makkelijk en vanzelfsprekend zijn.

Jaap en Steffi

Jaap weet niet wat hem overkomt. Nog nooit een relatie gehad en nu opeens twee vrouwen waaruit hij kan kiezen. Vrouwen die allebei een relatie met hem wel zien zitten. Alhoewel hij al een kriebeltje voelt voor een van de twee geniet hij nog volop van alle aandacht. Alsof het voor hem heel gewoon was lag hij op de bank te genieten van een film, met in beide armen een vrouw. Het zijn twee totaal verschillende vrouwen, interessante keuze van Jaap. Marian past het best bij hem, maar als hij een warm knuffelbeertje wil, kiest hij voor Petra.

Steffi houdt goed verborgen bij wie ze al een vonkje voelt. Harrold heeft helemaal gelijk toen hij zei: “Roel en ik passen allebei wel hier en dat maakt het wel moeilijk allemaal.” Tijdens de barbecue had ze duidelijk meer aandacht voor Roel. Arme Harrold was zichtbaar van slag, want dit maakte hem heel onzeker. Voor wie zou Steffi uiteindelijk kiezen? Voor Harrold, de man met humor. Of voor de zelfverzekerde en iets serieuzere Roel?

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren