Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Steffi en Michelle zijn verliefd!

12 November 2018 10:33 | amusement | Door Irma Tomas

© Jim Hoogendorp
MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: Michelle en Steffi zijn hartstikke verliefd.

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk spettert het in Boer zoekt vrouw 2018. Maarten blijkt tot over zijn oren verliefd op Michelle. Ondanks dat die gevoelens wederzijds zijn, blijft zij het eng vinden. In haar achterhoofd blijven de gedachten spoken over alle keren dat het fout ging. Steffi wordt bijna misselijk van verliefdheid en kan niet meer normaal denken, als ze alleen in een ruimte is met de man van haar dromen. Tja, wat hormonen kunnen doen in je lijf. Ook Wim begint voorzichtig gevoelens te krijgen voor Marit. De vrouw die overbleef nadat zijn andere twee logés gillend waren weggelopen. Maar gelukkig voor Wim was Marit de vrouw die hij zelf ook zou hebben uitgekozen.

Drama bij Jaap en Marnix

Jaap en Marnix blijven jammeren over hoe vreselijk moeilijk ze het vinden om een keuze te maken tussen hun dames. Jaap vindt zijn twee logés aan de ene kant hetzelfde, maar aan de andere kant ook heel anders. “Kan ik jullie niet allebei bij me houden, jullie alle twee”, verzuchtte hij.

Het viel Jaap op dat Petra allemaal huiselijke dingen vraagt, zoals: “hoe lig je in bed? Lig je op je zij of lig je …” Dit zijn voor de hand liggende vragen voor zo’n warmbloedig en knuffelig menstype als Petra. De koelere en verstandige Marian zou dit niet zo snel vragen en daar zette Jaap weer zijn vraagtekens bij. Maar met bijna blozende wangen stelde ze Jaap gerust door te zeggen: “je moest eens weten hoe nieuwsgierig ik ben naar jou.”

Marnix vindt zichzelf ook heel zielig tot ergernis van Janneke, die haar geduld met hem lijkt te verliezen. “Jullie zijn allebei totaal verschillend. En de enige overeenkomst is dat zoals jullie alle twee totaal verschillend zijn, zit ik ook in elkaar”, jammerde Marnix.

Dat klopt, zo zit Marnix in elkaar. Hij is een Mars-Jupitertype en Janneke een Jupiter-Maan. Hun Jupiter-kant verklaart de aantrekkingskracht tussen hen. Toch zijn Mars en Maan geen super match. Janneke is allergisch voor moeten, commanderend spreken en bot gedrag. “De manier waarop Marnix dingen brengt, past niet bij mij”, zei ze enigszins teleurgesteld. Maar zo is Marnix, zijn aangeboren karaktereigenschappen zijn niet te veranderen.

Wim

Wim leert eindelijk zijn droomvrouw beter kennen. “Het gaat goed, ik heb het gevoel dat we naar elkaar aan het kruipen zijn, met behoorlijke sprongen”, verklaarde hij. Dat klinkt ingewikkeld. Maar Wim doet zijn best. Hij maakte Marit blij door te zeggen dat hij haar toch wel echt, echt heel erg leuk vindt en al iets voor haar begint te voelen. Ook al was het wat onwennig, het voorzichtige fysieke contact kon ze wel waarderen.

Alhoewel Marit nog wel moeite had met schakelen. In 24 uur was er ook zoveel veranderd. Opeens kende ze Wim. Zoals ze zei: “Ik heb Wim inmiddels goed leren kennen en ik blijf maar nieuwe dingen ontdekken.”

Wim is een Jupitertype en Marit een Venus-Mercurius. Hun Mercurius en Jupiter eigenschappen verklaren hun aantrekkingskracht. Maar de kans bestaat dat een menstype als Marit blijft vinden dat Wim niet genoeg initiatief neemt, te afwachtend is.

Steffi

Steffi is stapelgek op Roel. Vonken, vlinders en kriebels zorgen voor zoveel verliefde onrust in haar lijf dat ze er haast ziek van wordt. Ze is dolgelukkig dat de gevoelens wederzijds zijn. “Als ik jou zie word ik heel blij. Ik vind het keifijn om je bezig te zien en ben gewoon heel graag bij je”, was zijn reactie op haar liefdesverklaring.

Arme Harold moest wel even slikken, ook al verwachtte hij het wel een beetje. Zijn gesprekken met Steffie vond hij soms stroef verlopen en het contact tussen Roel en haar was vanzelfsprekender en moeitelozer. “Natuurlijk zit ik van binnen wel keihard te janken, maar van buiten … het laagje chroom blijft wel blinken”, bekende hij.

Steffi is een Jupiter-Maan en Harold is een Mercurius-Saturnus, zij zijn elkaars maximale aantrekking. Hun karakters zijn een match. Dit is een goede basis voor een vriendschaps- of liefdesrelatie. “Ik vind jou een supertoffe kerel. Ik kan goed met je praten en lachen. Je zou mijn beste maat kunnen zijn”, drukte ze de afgewezen Harrold op zijn hart.

Roel is een Saturnus en ook een goede match. Steffi heeft gekozen voor de serieuze, rustige Roel en niet voor de entertainer Harrold. Wat zij blijkbaar zoekt in een relatie is rust en die heeft ze gevonden bij Roel. Zoals hij zei: “Ik word rustig van jou.” Waarop Steffi reageerde: “en ik word ook lekker rustig van jou.”

Michelle

Michelle heeft gekozen. Haar droomman is Maarten. Hij was zichtbaar overgelukkig dat ze voor hem wilde gaan, want inmiddels was hij smoorverliefd geworden op Michelle. Alles was goed aan haar en als hij denkt aan een toekomst samen kan hij alleen maar blij zijn.

Ruud was zenuwachtig voor het keuzemoment. Ook hij had gevoelens voor Michelle gekregen. Hij zei dat je niet zoveel kansen in je leven hebt om zo’n leuke vrouw te treffen. Dat er geen duizenden zijn die je hart veroveren, slechts een paar.

Toch heeft Ruud niet helemaal gelijk. Als je kijkt naar welk menstype het best bij je past ontdek je dat er veel meer potentiële partners rondlopen dan je denkt.

Michelle is een Mars-Jupiter en Maarten een Jupiter-Maan. Geen ideale match omdat Mars en Maan nogal kunnen botsen. Ruud is een Venustype. Mars en Venus zijn elkaars maximale aantrekking. Maar ze heeft gekozen voor een relatie met iemand die voor een deel hetzelfde type is als zij. Een relatie met minder vuurwerk, maar meer rust.

-------------------------------------------------

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over