Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Stuurde Wim de juiste vrouw weg?

15 oktober 2018 11:32 | amusement | Door Irma Tomas

© Jim Hoogendorp
MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: Boer Wim laat voor zich kiezen

De eerste nacht van de logeerweek zit erop. De meeste logés waren vroeg uit de veren, alleen Harold uit huize Steffi en Maarten uit de stal van Michelle hadden zich flink verslapen. Ook was het weer tijd voor het eerste keuze moment van de logeerweek en de eer was aan boer Wim.

Niet alle mannen komen van Mars

MensTypes is een methode waarmee je aan het uiterlijk ziet of iemand écht bij je past. Je uiterlijk zegt iets over je karakter. Dat is handig, want je ideale partner is niet alleen iemand tot wie je je lichamelijk aangetrokken voelt. Het is belangrijk dat ook karakters een match zijn. Er zijn 13 Menstypes: 7 klassieke en 6 gecombineerde. Deze types zijn genoemd naar planeten: Maan, Venus, Mercurius, Saturnus, Mars, Jupiter en Zon.

Wim & Jochem en Marnix & Roel

Auteur John Gray schrijft in zijn boeken dat mannen van Mars komen. Toch zijn er ook andere planeten waar je vandaan kunt komen, als je kijkt vanuit MensTypes.
Boer Wim komt van Jupiter en boer Marnix komt van Mars. Ze hebben duidelijk een ander uiterlijk en karakter. De Jupiter is een levensgenieter, een netwerker met een grote vriendenkring, houdt van gezelligheid en is conflict vermijdend. De Mars is strijdlustig, direct, daadkrachtig en gepassioneerd. Jochem Myjer is hetzelfde type als Wim en Roel van Velzen als Marnix.

Kijk maar:

Boer Marnix

Volgens Marnix was hij uit z’n hum. Hij had het leuk met de dames, maar het was ook een kwelling. Het schoot niet op om zijn vrouwen beter te leren kennen, vond hij. Hij was onrustig en wilde weten hoe het zat met zijn gevoel van binnen. Daar kwam hij nog niet helemaal uit. Alle vrouwen waren zo anders van karakter. Hij vroeg zich af met welke vrouw hij het fijnste oud kon worden.

Ze zijn inderdaad compleet anders van karakter, hij heeft 3 verschillende menstypes op zijn boerderij uitgenodigd. Marnix heeft eerder gezegd dat hij op zoek is naar de vrouwelijke versie van zichzelf. Als hij dat nog steeds wil, zal de keuze niet zo moeilijk zijn. Alhoewel het wel wat ingewikkelder voor hem is, omdat één logé zijn ‘maximale aantrekking’ is. Een type dat goed bij hem past, maar zeker niet ‘de vrouwelijke Marnix’ is, maar juist het tegenovergestelde. Ik ben benieuwd waar Marnix zich door laat leiden bij zijn keuzes.

Boerin Steffi

Steffi zal vast een match vinden, want al haar mannen zijn potentiële partners. Zoals een van haar mannen al eerder opmerkte ‘het is maar net wat Steffi zoekt’. Ze zegt dat ze het leuk heeft tot nu toe. Dat haar logés zich op hun gemak voelen en zich zelfs al wat thuis voelen. Alles gaat makkelijk alsof ze hier al een week zijn, zei ze.

Dat klopt. De Menstypes op de boerderij van Steffi passen bij elkaar. Het contact is vanzelfsprekend, ze begrijpen elkaar, het is gezellig en de tijd vliegt voorbij. Ze hebben een klik, dat is duidelijk te zien. Net zo duidelijk als je ziet dat de mannen van Michelle géén klik hebben met elkaar en Michelle geen echte klik met een van haar mannen.

Steffi en Harrold zijn elkaars maximale aantrekking en dat is goed te zien. Er is een soort ‘spannende aantrekkingskracht’ tussen hun. Ze vindt het aantrekkelijk dat Harrold zorgt voor een leuke sfeer en makkelijk de lachers op zijn hand krijgt, maar dat ze toch ook een serieus gesprek met hem kan hebben. Steffi is een Jupiter-Maan en Harold een Mercurius-Saturnus, allebei gecombineerde types en een ideale match.

Boer Wim

Wim vond het nog steeds ‘lachen, tof, gave sfeer, supergezellig en heel leuk met zijn mooie dames’. Dat klinkt redelijk oppervlakkig en dat is ook zo. Het lijkt alsof hij ontwijkend gedrag vertoont en ‘het’ niet aangaat. Terwijl hij meedoet aan een programma om een levenspartner te vinden, geeft hij de indruk dat hij daar helemaal niet mee bezig is. Het is interessant om te zien dat Wim denkt dat hij goed bezig is.

Yvon vroeg aan hem: “Ben je ze aan het verleiden? Daag je ze uit? Geef je complimenten? Heb je ze versierd? Kijk je ze aan?” Wim antwoordde hier luchtig op: “Ja hoor!” Terwijl zijn vrouwen precies het tegenovergestelde zeggen. Zij willen júist versierd worden, meer persoonlijke aandacht, echt contact, bevestiging en ‘meer aangeraakt worden’ . Ben benieuwd hoe hij dit verder gaat aanpakken.

Wim mocht als eerste iemand naar huis sturen en dat werd hem heel makkelijk gemaakt. Marlies, een Marstype zoals Marnix, had haar twijfels. Zij is een direct type, dus ze ging de confrontatie aan. Ze zei hem dat ze in dit stadium meer had verwacht, meer gevoelens en wat kriebels. Dit was voor Wim even een ongemakkelijk momentje. Maar uiteindelijk wel handig, want nu werd er voor hem gekozen. Marlies kon als eerste vertrekken.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over