Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Tranen, twijfel en onzekerheid

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: Er is meer onzekerheid dan ooit op de boerderij.

De logeerweek zit er alweer bijna op. Het was de bedoeling om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken wie van de drie logés de ideale partner is. Maar of deze missie geslaagd is? Het lijkt erop dat er meer onzekerheid en twijfel is gegroeid, dan dat de liefde zichtbaar is opgebloeid.

Zo herken je je ideale partner

Menstypes herkennen is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten. Gevoelsmatig doen we het al onbewust, zoals de boeren in deze aflevering laten zien. Steffi merkte op: “je zit 24/7 op elkaars lip en ik heb nog geen irritatie gevonden.” Dit komt omdat ze als menstypes bij elkaar passen. De communicatie is moeiteloos en ze begrijpen elkaar makkelijk.

Vaak voel je onbewust wanneer het klikt. Als je nu ook weet welk systeem er achter je onbewuste schuilt, begrijp je dat verschillende types mensen herkenbaar zijn aan hun uiterlijk. Je ziet dat een bepaald uiterlijk iets zegt over het karakter en je ontdekt dat je kunt zien of iemand echt bij je past.

Steffi

Steffi verdeelt haar aandacht weer over haar beide logés en Harrold bloeit hierdoor op. Op de barbecue voelde hij zich genegeerd, maar nu kan hij weer lachen, grapjes maken en zingen. Steffi zei dat ze inmiddels haar keuze gemaakt heeft. Ze weet nu zeker wie het niet wordt.

Roel merkte op dat hij denkt dat er een goede klik is. Niet alleen tussen Steffi en hem, maar ook tussen Harrold en hem. “En natuurlijk ook tussen Steffi en Harrold”, zei hij. Harrold is een leuke gast en heeft z’n ding, volgens Roel. Als menstypes passen ze bij elkaar en daarom voelen ze een klik. Hun communicatie is moeiteloos, ze zullen niet snel botsen en ze begrijpen elkaar. Voor wie Steffi ook kiest, met beide mannen heeft ze kans op een superrelatie.

Jaap

Petra was verbaasd dat Marian nooit in haar nakie door het huis liep. Maar zo gek is dat niet. Marian is een koel type en houdt daar niet van. Petra is een warm en knuffelig type en die vindt dat juist fijn. Jaap zei: “ik voel lichamelijk meer aantrekkingskracht voor Petra, maar of ik dat nu de doorslag moet geven is natuurlijk heel lastig. Het zegt niet alles.”  

Dat klopt. Fysieke aantrekkingskracht is niet genoeg, want karakters moeten ook een match zijn.

“Alles moet je met elkaar doen en delen en daarbij moet die persoon het beste passen”, aldus Jaap. Het is een complexe situatie voor hem. Eerst had hij een vlinder voor een vrouw en nu heeft hij twee vlinders voor twee vrouwen. De vrouw die het best bij Jaap past is Marian, maar misschien vindt hij de warmte van Petra wel erg lekker.

Wim

Zo bedachtzaam als Jaap bezig is met een keuze maken tussen zijn vrouwen, zo laconiek is Wim daarover. Wim is zelfs zo onverschillig dat Paula twijfelt en besluit te vertrekken. Tijdens een moeizaam gesprek zei ze: “Ik vind je gewoon een hele leuke jongen, maar er zijn ook dingetjes, dat ik denk … ja ik weet niet of dat helemaal bij elkaar past.” Dat zag Paula goed, want Wim en zij passen helemaal niet bij elkaar.

Wim kon niet veel meer uitbrengen dan: “Goed verwoord, respect, heftig, heftig. Ja, ik vind het wel heel knap van je dat je dit even doet. Getsie, getsie, oké, oké.” En weer hoefde Wim niet zelf te kiezen! Maar of het nu zo positief is dat je vrouwen je liever vroegtijdig zelf verlaten?

Hij is blij met het resultaat. “Degene die overblijft is degene die ik wil”, zei hij niet overtuigend. Yvon vroeg bijna wanhopig of hij dan nu eindelijk iets gaat doen om het hart van Marit te veroveren. Zijn reactie was voorspelbaar.“Ja natuurlijk! Graag!”, antwoordde hij.

Michelle

Michelle vindt dat haar beide mannen dingen hebben die heel goed zouden passen. Maar de twijfel slaat ook bij haar toe. Meent hij het wel? Wil hij het wel echt? Ze is al zo vaak pijn gedaan en nu wil ze de juiste partner kiezen.

Ruud probeert contact te maken om er achter te komen voor wie Michelle voorkeur heeft, maar hij wordt er niet veel wijzer van. Maarten vindt het allemaal maar een beetje gekke spanning en wil nu wel weten waar hij aan toe is. Michelle wil weten wat Ruud voor haar voelt. Dat gaat moeizaam en ze kan geen genoegen nemen met alleen maar leuk.

Met Ruud heeft Michelle de meeste kans op een gezellige citytrip, maar of hij nu ook de man van haar leven is? Hij is niet haar ideale partner.

Marnix

Bertine zit niet lekker in haar vel en wordt daardoor stil. Ze kan dan niet zichzelf zijn en dat vindt Marnix erg, want dan kan hij ook niet zien wie ze echt is.

Marnix heeft gescoord bij Janneke. Op haar vraag “wat zou je voor een vrouw kunnen betekenen of kunnen geven”, gaf hij het juiste antwoord. Hij zei: “Ik kan haar een warme, geborgen plek geven.” Schot in de roos! Janneke voelde duidelijk vlindertjes.

Marnix is verward, want aan de ene kant is er een vrouw bij wie hij zich gevoelsmatig prettiger voelt. Aan de andere kant is daar die vrouw die ook van een lolletje en van aanpakken houdt. Zoals hij zelf terecht opmerkte: “Ik zit met twee vrouwen opgescheept die heel erg op mij lijken, alleen op een totaal ander vlak.”

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren