Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

BZV 2018: Verdrietige Marnix vindt niet zijn ideale partner

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons en kijkt of de boeren goed gekozen hebben. Deze week: Het gaat helemaal mis met Marnix.

Eindelijk…de citytrips, zou het dan toch nog een beetje gaan spetteren. Of worden we getrakteerd op een onverwachte wending? Bijvoorbeeld dat Marnix en Janneke hun vlinders niet meer kunnen binnenhouden en ineens stapelverliefd door de straten van het Duitse Erfurt fladderen. Maar helaas geen verrassingen meer dit seizoen, het kabbelt rustig voort.

Herken je ideale partner

Je ideale partner herken je aan het uiterlijk én aan de magische klik die je voelt. Als je iemand ontmoet en je voelt geen echte klik, dan zal die ook niet meer komen. Natuurlijk kun je later romantische gevoelens krijgen en verliefd worden. Maar als iemand een menstype is dat niet bij je past en je voelt geen klik, dan zal die later ook niet komen. Marnix en Janneke hebben geen klik. Dan moet je, zoals Marnix ook zegt, op zoek naar de vlinders, vonk of vlam. Maar de kans dat je die vindt is dus heel klein. Roel en Steffi hebben duidelijk een klik en de vlinders dwarrelen moeiteloos hun leven binnen. Roel en Steffi zijn qua menstype een ideale match en dat straalt ervan af.

Marnix vindt het wel leuk

Marnix en Janneke doen dappere pogingen om echt contact te krijgen, ze versieren een chocoladehart met hun namen. En tijdens een relaxte picknick leert Marnix haar hoe je worst moet eten: “Eerst neem je een stuk in je mond, ken je alvast effe kennismaken. Dan daarna ga je proeven...wat je voelt. Het leven is net als een stukje worst.”

Allebei vinden ze dat het op zich wel goed zit. Het is wel leuk samen. Zoals Janneke zegt: “dit is wat het is en ik vind het leuk.” Maar leuk is niet genoeg. Ongemakkelijk en zonder enige chemie proberen ze wat dichter naar elkaar toe te komen, maar een kus en onhandige knuffel onder de brug brengt hen ook niet het gewenste resultaat.

Janneke hoopte wel dat er een keer zo’n momentje komt dat je dicht tegen elkaar aan kruipt en denkt: “ik wil wel met je zoenen.” Maar helaas kwam dit momentje niet, want Marnix heeft geen vlinders en is niet verliefd. Exit Janneke.

Jaap twijfelt

De gesprekken tussen Marian en Jaap liepen soms moeizaam en Jaap werd een beetje onzeker van de stiltes die er vielen. De gezelligheid spatte er niet vanaf, ondanks dat zij een goede match zijn. Maar daar hebben deze types ook geen behoefte aan. Het zijn geen gepassioneerde types. Ze voelen zich eerder wat ongemakkelijk bij het uiten van emoties en gevoelens.

Al heeft Marian gezocht naar wat ze niet leuk vindt aan Jaap, ze heeft nog niet echt iets gevonden. Hij is in alle opzichten haar droomman. Jaap voelt vlinders voor Marian, maar moet wennen aan een vrouw die er helemaal voor wil gaan.

Hij vroeg zich af hoe Marian het voor zich zag, in de toekomst. Haar antwoord was: “een LAT- relatie is niets voor mij.” Daar kreeg Jaap het toch wel wat benauwd van. Een Maantype zoals Jaap heeft tijd nodig en wil zich niet laten opjagen. Of zoals hij zelf zegt: “het moet in mijn koppie allemaal effe landen.” Wel verzekerde hij Marian met klem dat hij niet twijfelde en dat ze dat goed in haar oren moet knopen.

Steffi kan niet verhuizen

Het voelt goed voor Steffi, ze heeft rust gevonden bij Roel. De positieve Saturnus die zegt dat alles uiteindelijk wel goed komt. Ze passen bij elkaar en ze voelen zich fijn bij elkaar. Het contact is moeiteloos en vanzelfsprekend. Maar hoe nu in de toekomst? Steffi geeft aan dat ze niet verder dan 5 km van haar bedrijf kan wonen in verband met haar paarden. Daar had Roel al over nagedacht en het was voor hem geen probleem om naar Boekel te komen. “Ik ben niet zo aan mijn dinges gebonden”, reageerde hij vastbesloten.

Roel is superblij met zijn Steffi en dan kan ze het toch weer niet laten te zeggen: “waar begin je in godsnaam aan, je kan wel een paar makkelijkere gevallen uitkiezen.” Jammer, een beetje meer zelfvertrouwen zou haar aantrekkelijker maken.

Wim heeft zijn doel bereikt

Op de vraag van Wim of Marit nog op vakantie wil antwoordde ze: “Het gaat op en neer. Aan de ene kant wil ik op reis en aan de andere kant wil ik ook bij jou in de buurt zijn. Ik ga het laten afhangen van de komende tijd.”

Marit is blij dat Wim sportiever is dan ze dacht. Ze werd nog blijer toen hij tijdens het suppen, eindelijk zei dat hij alleen maar oog had voor haar. Maar Marit wilde meer. Ze houdt van wandelen en wil dit het liefst samen met hem doen. Ook nu werd ze weer blij toen ze ontdekte dat hij dit ook leuk vond.

Marit is dus happy met haar Wim, het voelt goed en dit had ze niet durven hopen een paar weken geleden. Wim denkt dat het allemaal wel goed komt. “Ik heb in ieder geval mijn doel bereikt”, zei hij.

Michelle is verliefd

Maarten is verliefd op Michelle en zij denkt dat ze toch wel verliefd geworden is op Maarten. Ze voelt zich fijn en veilig bij hem. Maarten ziet in haar een vrouw met power waar je niet omheen kunt. “Dat is goed voor mij”, zei hij. Toch is het geen ideale match en zijn ze in de basis te verschillend. Michelle blijft commanderen en bepalen: “Zullen we daarheen lopen?...Ga jij maar wat drinken! ...Oke, laten we in de schaduw gaan staan…

Nu zegt Maarten nog met een verliefde blik: “Ik heb niets te klagen, top.” En Michelle kan gerust zijn, want volgens Maarten zijn ze nu officieel een echt stel. Maar ik vraag me af voor hoe lang.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren