BNNVARA

Cabaretduo Yentl en De Boer krijgt eigen tv-serie

21 Juli 2021 10:04 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ivo van der Bent

Het cabaretduo Yentl en De Boer krijgt een eigen serie bij BNNVARA. De twee dames gebruiken voor Yentl en de Boer de Serie het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisieprogramma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes.

Yentl Schieman en Christine de Boer starten deze week met de opnames van hun eigen serie. Mede door corona liepen ze al langer met het idee rond om iets voor televisie te doen om zo de uitdaging op te zoeken. “Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging”, zegt Christine de Boer.

Enthousiasme

Yentl Schieman vult aan. “De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven.”

Vier afleveringen 

BNNVARA zag brood in de ideeën van Yentl en De Boer, die afgelopen jaar voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidt-prijs wonnen, en bestelde vier afleveringen van de comedyserie. Onder anderen Theo Maassen, Susan Visser, Freek Bartels en Yannick van de Velde zijn gestrikt voor een gastrol. 

Yentl en de Boer de Serie is vanaf 5 september vier zondagen om 22:40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Meer over