Afspraken met cameraman

Camera blijft lopen als tv-bioloog Freek Vonk gewond raakt

14 maart 2023 12:45 | amusement | Door Marjolein Vos

© Ivo Borkus/VPRO
Misschien moet je er niet aan denken: Freek Vonk die bloedend en wel op televisie te zien is. Toch heeft de tv-bioloog daar afspraken over met zijn cameraman Ivo Borkus. Als hij levensgevaarlijk gewond raakt tijdens opnames (of erger) wil de tv-bioloog vooral dat de camera blijft lopen.

Dat vertelt vaste cameraman Ivo Borkus in Veronica Superguide.

Alles op band

Het is dus niet de bedoeling dat Ivo te hulp schiet mocht het (levensgevaarlijk) misgaan. "Freek en ik hebben ooit afgesproken dat ik, als we met voldoende mensen zijn en er iets met Freek gebeurt, blijf draaien. 'Draai dan in ieder geval door. Stel dat het misgaat, dan heeft mijn familie alles op band staan.' Dus toen hij door die haai werd gebeten in 2017, dacht ik meteen: wat kan ik nu toevoegen? We waren met genoeg mensen. Dus ik wist: draaien. Ja, dat is een heftige afspraak. Ik zou hetzelfde willen, ik kan me daar dus wel in vinden."

Aanvaringen

En de haai was niet het enige dier dat niet gediend was van Freek zijn aanwezigheid. Zo had hij vorig jaar aanvaringen met een slang en een tijgermeerval en in 2020 met een tapijtpython.

Televisie

Vanaf zaterdag 18 maart is tv-bioloog Freek Vonk weer te zien op televisie. Op NPO1 wordt dan vanaf 20.25 uur de nieuwe spelshow Freeks Saturday Night Safari uitgezonden.

Meer over