Carlo Boszhard viert 25 jarig jubileum bij RTL

Carlo Boszhard heeft een cv waar je 'u' tegen zegt. In 25 jaar tijd heeft hij al heel wat programma's gemaakt bij RTL 4; van Telekids tot Carlo's TV Café en van Superkids tot de GTST Quiz

Carlo heeft zo'n beetje alles al gedaan bij RTL 4 en heel veel programma's maakte hij met goede vriendin en collega Irene Moors. Helaas moest hij begin dit jaar afscheid nemen van Irene toen ze overstapte naar SBS 6.

Telekids

In een heel, heel ver verleden maakten Carlo en Irene het kinderprogramma Telekids. Op 1999 viel het doek voor het programma. De allerlaatste minuten zorgden voor heel wat tranen, maar gelukkig kun je hieronder de allerlaatste minuten van Telekids nog terugkijken.

Zondagmiddag

Ook was de 46-jarige presentator jarenlang te zien in de zondagmiddagshows Life & Cooking en de opvolger Carlo & Irene: Life 4 You. Vijftien jaar lang brachten Carlo en Irene samen de zondagmiddag door.

Gestuntel

Het duo showde regelmatig de nieuwste gadgets, maar dit leverde niet altijd positieve publiciteit op voor hun sponsoren. Ze stonden regelmatig te stuntelen met de producten. Toch hebben al die sponsordeals RTL geen windeieren gelegd, want naar eigen zeggen 'heeft het programma RTL 15 jaar lang niets gekocht'.

Typetjes

Ook heeft het succesduo tal van typetjes op hun naam staan. In De TV Kantine, Zie ze vliegen en Typisch Carlo en Irene werd menig BN'er en tv-programma op de hak genomen. De BN'ers schoven zelf ook maar wat graag aan om hun collega's belachelijk te maken. 

Met de TV Kantine wonnen ze zelfs een Gouden Televizier-Ring in 2010.

Jurylid

Daarnaast nam Carlo af en toe ook nog plaats achter de jurydesk. Zo liet hij zijn deskundige mening horen tijdens De Miniplaybackshow, Your face sounds familiar en bij Superkids.

Spelshows

De lijst met programma's houdt maar niet op, want de hij presenteerde verder diverse spelshows zoals Staatsloterij €100.000 Show, Ik wed dat ik het kan!, Rad van Fortuin en Jong geleerd.

Oeuvre

Om het fantastische jubileum te vieren, schuift hij vanavond aan bij RTL late night. “Van Telekids tot Life 4 You tot de TV Kantine, allemaal programma’s die echte klassiekers zijn geworden“, aldus RTL. 

Groot feest

Volgens de redactie wordt Carlo daarom flink in de watten gelegd. “Vandaag zit het creatieve brein achter deze shows 25 jaar bij RTL en vanavond vieren we een feestje met Carlo en alle mensen die dichtbij stonden en staan in die 25 jaar.

RTL late night met als speciale gast Carlo Boszhard is vanavond 1 juni om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Meer over:

Reageren