Caro Emerald en 3JS treden op in tv-benefietshow Sta op Tegen Kanker

20 januari 2014 14:34 | amusement | Door Televizier

Talloze bekende Nederlanders zetten zich aanstaande woensdag in voor de strijd tegen kanker. Onder anderen Caro Emerald en de 3JS treden op tijdens de tv-benefietshow Sta Op Tegen Kanker.

Ook Gers Pardoel, Simone Kleinsma, Liesbeth List, Yes R. en Veldhuis & Kemper zijn aanwezig in het Agora Theater in Lelystad, waar de opnames van de show plaatsvinden. De presentatie is in handen van Kim-Lian van der Meij en Frits Sissing.

KWF Kankerbestrijding

Tijdens de live-uitzending vanaf 21.30 uur op Nederland 1 worden mensen opgeroepen donateur te worden van KWF Kankerbestrijding. Het is zeer belangrijk dat er extra geld komt voor onderzoek. In het belpanel nemen onder anderen Pia Dijkstra, Kluun en Willeke Alberti plaats.

Persoonlijke noot

Daarnaast bestaat de show uit veel persoonlijke verhalen. Zo komen er diverse artsen aan het woord en vertellen acteurs Willem Nijholt en Joke Bruijs over hun strijd tegen kanker. Acteurs als Isa Hoes, Peter Faber en Jetty Mathurin kruipen in de huid van kankerpatiënten en vertellen hun verhaal.

TV-actie uitgesteld

In eerste instantie zou het benefietgala op 20 november worden uitgezonden, maar de AVRO en KWF Kankerbestrijding besloten toen plaats te maken voor een nationale tv-actie voor de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen.

Sta Op Tegen Kanker

Het is de vierde keer dat Sta Op Tegen Kanker wordt georganiseerd. In 2012 leverde de actie bijna 40.000 nieuwe donateurs op voor KWF Kanker­bestrijding. De stichting gebruikt de financiële bijdragen deels voor onderzoek naar de behandeling van kankerpatiënten.

Sterker in de strijd

“We willen ons er niet bij neerleggen dat kanker zo veel dierbaren van ons wegneemt. Het enige wat we kunnen doen, is met elkaar een krachtige beweging vormen tegen deze vreselijke ziekte en samen onderzoek steunen", stelt het KWF.

Sta op tegen Kanker, woensdag 22 januari 2014, 21.30 uur op Ned. 1.

Meer over