Toch gedaan

Caroline Tensen in Over de Oceaan: 'Was bang voor heimwee'

17 mei 2024 15:16 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Jasper Suyk Dracorubio
Caroline Tensen is te zien in het RTL 4-programma Over de Oceaan, waarin bekende Nederlanders samen de Atlantische Oceaan oversteken. Dat betekende drie weken geen contact met de buitenwereld. In een bijlage van De Telegraaf vertelt ze erover.

"Ik was vooraf vooral bang heimwee te krijgen", zo vertelt ze over dit avontuur, dat ze samen aanging met onder meer Roxane Knetemann, Kees Tol en Nicolette Kluijver. "Behalve met mijn kinderen heb ik normaal gesproken ook meerdere keren per dag contact met Ernst (haar man, red.)."

Toch viel de heimwee mee

Waar ze vooraf bang voor was, bleek geen werkelijkheid te worden. "Maar het viel mee. Ik maakte elke dag een videootje voor Ernst. Zo kreeg ik toch het gevoel dat hij deelgenoot was en ik hem meenam op mijn reis. Dat ik hem dit bij thuiskomst kon laten zien, vond hij fijn. Hij heeft het meerdere keren bekeken."

Niet willen missen

Ze zegt in het interview ook dat juist Ernst haar motiveerde om de uitdaging aan te gaan. "Toen ik voor het programma werd gevraagd, was Ernst overigens de eerste die zei dat ik het moest doen. Die reis was eigenlijk zijn droom. Maar ook ik zag dit als een kans, zoiets maak je maar één keer mee."

En spijt heeft Caroline zeker niet: "ik had het voor geen miljoen willen missen."

Over de Oceaan is iedere donderdag om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Terugkijken kan via Videoland.

Meer over