Caroline Tensen verliet KRO-NCRV niet vrijwillig

Het besluit van Caroline Tensen om KRO-NCRV te verruilen voor AVROTROS kwam niet van de presentatrice zelf. 

Begin december werd bekend dat Caroline na meer dan 8 jaar bij de KRO-NCRV verhuist naar AVROTROS.

Van hoger hand

Bij RTL Boulevard vertelde ze echter dat dit niet per se haar idee was: "Het was een beslissing van hoger hand. De bazen van NPO 1, 2 en 3 zeiden: We willen eigenlijk Een Tegen 100 bij AVROTROS hebben, past beter, zou je dat erg vinden? Ik zei: ‘Nee ik vind dat niet erg, ik wil maar één ding en dat is programma’s maken.“ 

"Mijn kindje"

Het is niet voor het eerst dat Caroline vanwege Een Tegen 100 van omroep ruilt. In 2000 begon het bij de TROS, daarna vertrok het door de Postcodeloterij gesponsorde spelprogramma achtereenvolgens naar Talpa, Tien, RTL 4, NCRV en nu dus naar AVROTROS. Steevast met Caroline erbij, die nog absoluut niet van plan is te stoppen: Een tegen 100 is mijn kindje, dat zal ik altijd bewaken.”

Stoutste jongen van de klas

Bij AVROTROS krijgt Caroline ook een nieuw programma onder haar hoede: De Stoutste Jongen van de Klas. In deze vierdelige serie maakt ze portretten van beruchte belhamels. Wat is er terechtgekomen van de stoerste, meest ondeugende lefgozertjes van het schoolplein? Bij Jinek vertelde Caroline onlangs al dat ze hele verrassende verhalen heeft gehoord.

Meer over:

Reageren