Carrie Fisher niet digitaal tot leven gewekt voor nieuwe Star Wars

14 januari 2017 08:37 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De makers van Star wars hebben geen plannen om prinses Leia digitaal nieuw leven in te blazen na de dood van actrice Carrie Fisher.

LucasFilm verklaarde officieel op de Star wars homepage dat er geen plannen zijn om een digitale versie van Fisher in te zetten bij toekomstige films.

Grand Moff Tarkin

Dat gerucht ontstond mede door de verschijning van acteur Peter Cushing in de meest recente Star wars film Rogue one. In deze prequel speelt Cushing de schurk Grand Moff Tarkin, een rol die hij voor het eerst op zich nam in 1977. Op zich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat Cushing al in 1994 overleed. Zijn gezicht werd echter digitaal op een andere acteur geplaatst.

Fans vermoedden dat Disney hetzelfde van plan was met Carrie Fisher voor de negende Star wars film. Niet in de laatste plaats omdat in Rogue one de Noorse actrice Ingvild Deila digitaal werd herbewerkt tot de jonge Leia, met Carrie's gezicht.

Geen Leia meer

Carrie en Leia zijn in ieder geval nog één keer te zien in het deel dat in december uitkomt. Fisher had voor haar dood de opnames voor die prent afgerond. Hoe de makers haar afwezigheid in deel negen gaan verklaren is nog niet bekend. 

Meer over