Vanuit een voetbalkantine

Carrie ten Napel wint namens Omroep MAX strijd om vooravondtalkshow bij NPO

7 mei 2024 19:14 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen

Omroep MAX heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om de talkshowplek op vrijdagavond. Carrie ten Napel liet met de pilot, opgenomen in de kantine van voetbalvereniging IJsselmeervogels, het concurrerende duo Fidan Ekiz en Welmoed Sijtsma en kandidaat nummer drie Nadia Moussaid de hielen zien.

Zowel Omroep MAX als Omroep WNL en VPRO moest een pilot van een talkshow opnemen om de omroepbazen te overtuigen de plek op vrijdagavond te vergeven. De plek in de vooravond ging na beraad naar Ten Napel en Omroep MAX. De talkshow start komend najaar op NPO1.

Actualiteit

“We zijn zeer verheugd dat de pilot in de smaak is gevallen bij de NPO en dat voor Omroep Max is gekozen", bevestigt Jan Slagter. “De vlag kan uit in Ermelo. Het wordt een talkshow over de actualiteit, zonder politieke onderwerpen, maar wel met livemuziek”, aldus de omroepbaas in gesprek met het AD.

Eva Jinek

Eva Jinek neemt na de zomer de maandag tot en met donderdag namens AVROTROS voor haar rekening. Ten Napel mag de week afsluiten vanuit Spakenburg. Namens de omroep maakt ze nu nog samen met Charles Groenhuijsen een uitzending van Op1.

Meer over