Carry Tefsen stopt met theaterwerk wegens gebrek aan gezelligheid

11 februari 2018 08:36 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Carry Tefsen keert niet terug op de planken. De 79-jarige actrice kondigt dit weekend haar vertrek uit de theaterwereld aan. De sfeer van weleer zou er niet meer zijn.

Carrie tourde vorig seizoen nog door het land met andere grande dames van het Nederlands toneel Ingeborg Elzevier en Trudy Labij. Maar hun voorstelling Gouwe ouwe was wat Tefsen betreft haar laatste. 

Eenzame avonden

In Vrouw vertelt Carrie dat toneelspelen lang niet meer zo leuk is als vroeger: "Het is er niet meer zo gezellig. Vroeger stond je op het toneel met een heleboel andere mensen die de touwen bedienden en het licht deden. Nu wordt dat allemaal door computers gedaan." Daar komt bij dat ze meer thuis wil zijn voor haar man Ger: "Ik ben toch regelmatig om half vier 's middags weg en kom dan pas diep in de nacht thuis. Die eenzame avonden zijn natuurlijk hartstikke ongezellig voor hem."

Kleinkinderen

Carrie zegt nog wel open te staan voor leuke rollen in films of tv-series, maar dat ze voorlopig geniet van haar extra vrije tijd: "Ik heb gisteren de kleinkinderen van school gehaald. Dat vond ik zo leuk! (...) Al mijn hele leven sta ik 's morgens op met in mijn achterhoofd de gedachte: "Oh ja, ik moet zo weg... " Het lijkt me heerlijk om voor het eerst eens een keer niks te hoeven."

Memoires

Wel werkt Carrie aan een heuse autobiografie, zo onthulde ze onlangs in Koffietijd. Een uitgever heeft haar benaderd om haar levensverhaal op papier te zetten: "Mijn memoires, al vind ik dat heel deftig klinken." Het boek gaat vooral over haar jeugd, haar start bij het toneel en de jaren dat ze werk en gezin combineerde als 's lands bekendste huishoudster Mien Dobbelsteen in Zeg 'ns aaa: "Toen dacht je er niet zo over na, maar als ik er nu op terugkijk denk ik: "Mijn hemel, hoe héb ik het allemaal kunnen doen?"

Wanneer Carrie's autobiografie verschijnt is nog niet bekend.

 

Meer over