Cast BNN-soap StartUp bekend

3 oktober 2013 13:45 | amusement | Door Televizier

De cast van de gloednieuwe BNN-soap StartUp is bekend gemaakt. Er zitten een aantal redelijk bekende namen bij, zoals die van rapper Negativ.

Sarah Bannier (die als klein meisje in Minoes te zien was) speelt één van de belangrijkste rollen, namelijk die van Sterre. Een jonge vrouw die in het pand van haar vader gaat wonen en daar een minihotel en een koffiecafé begint. Zij verzamelt ambitieuze vrienden en bekenden om zich heen die ook bedrijfjes willen starten en daar goedkope werkruimte voor zoeken.

Maurits Delchot

Eén van deze vrienden wordt gespeeld door Negativ (echte naam Maurits Delchot), hij is naast rapper ook acteur. Eerder speelde hij al in de films Alleen Maar Nette Mensen en momenteel is hij te zien in Hoe Duur was de Suiker. Verder doet ook Sophie Veldhuizen mee, zij is vooral bekend van het programma Op Zoek naar Mary Poppins waarin ze tweede werd.

Joel de Tombe heeft een ook rol gescoord, hij deed ooit mee aan de allereerste Idols. Sanne Langelaar heeft eindelijk een vaste rol in een soap weten te bemachtigen, eerder was zij namelijk de inval-Sjors in GTST. Een andere belangrijke rol wordt vertolkt door Mamoun Elyounoussi, die eerder al wat bekendheid kreeg door zijn rollen in Coach en Pizza Mafia.

Gevarieerde club

Naast al deze namen doen er nog veel meer acteurs en actrices mee in de soap, een flinke cast dus. Daar is BNN maar al te trots op: "Bij de casting is volop ingezet op jong talent. Het is een gevarieerde club mensen uit de wereld van theater, televisie en film."

StartUp

In StartUp worden jonge ondernemers gevolgd die een leegstaand pand betrekken. Zij proberen allemaal hun droom te verwezenlijken: succesvol eigen baas zijn. Maar ook al zijn ze zelfstandig ondernemer, dromen waarmaken kunnen ze niet alleen.

De BNN-soap is vanaf 6 januari 2014 iedere werkdag om 19.30 uur te zien op Nederland 3. De Wereld Draait Door is dan inmiddels verhuisd naar Nederland 1.

Meer over