Terugkeer?

Cast van comedyserie SamSam hoopt op een comeback van het programma

29 december 2023 10:36 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Fotograaf KIPPA
SamSam, de Nederlandse comedyserie die het leven van vier jongeren op de bovenste etages van een gehuurd huis volgde, is al jarenlang niet meer op de buis te zien. Als het aan de cast ligt, komt er echter snel een terugkeer van het programma.

Dat vertelde een van de hoofdrolspeelsters van de serie, Anne-Mieke Ruyten, donderdag in de ochtendshow van Radio 10.

Terugkeer

Anne-Mieke Ruyten vertelt dat een groot deel van de oude cast wil dat de comedyserie opnieuw wordt gemaakt. ''John Jones, Joost Buitenweg, Elle van Rijn en ik'', concludeert Ruyten. Niet iedereen zou kunnen meedoen aan de terugkeer van de serie. ''Bea Meulman, Rietje in de serie, is helaas al overleden. En Jules Royaards, Nol in de serie, zit in een verzorgingshuis, dus die zou dat niet meer kunnen."

Nieuw verhaal

In de ochtendshow van Radio 10 zegt Anne-Mieke Ruyten dat zij en Elle van Rijn al een idee hebben voor een nieuwe versie van SamSam. "Alleen wordt er geen sitcom meer gemaakt in Nederland. Zo met publiek, dat vonden wij juist het allerleukst", aldus Ruyten. "Maar ik denk ook weleens: alles komt in golven, dus misschien komt de sitcom wel weer een keer terug."

SamSam

De Nederlandse comedyserie SamSam maakte zijn debuut op RTL4 in 1994. Later werd de serie ook op Veronica en Yorin uitgezonden. In totaal zijn er 130 afleveringen gemaakt, verdeeld over 10 seizoenen. In 2003 stopte de comedyserie. De serie draait om vier jongeren die een bovenverdieping en zolderkamer huren van een ouder stel. Dit oudere stel kan het niet laten om zich zo nu en dan te bemoeien met de jonge huurders.

SamSam is momenteel, met uitzondering van seizoen 3, te streamen op Videoland. Of er echt een comeback van de serie komt, blijft nog even afwachten.

Meer over