Cath Luyten maakt tweede seizoen BN'er show Buurman, wat doet u nu?

27 januari 2017 15:57 | amusement | Door Televizier

© TVGids.nl

De Vlaamse presentatrice Cath Luyten mag een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? maken, de Een show waarin ze optrekt met een bekende Nederlander. 

Luyten groeide op in Koewacht, een grensdorpje tussen Nederland en Vlaanderen. In haar jeugd voelde ze zich Nederlands, maar is inmiddels "gewoon" Vlaams. In Buurman, wat doet u nu? onderzoekt ze haar band met ons land door een aantal BN'ers te schaduwen. In de eerste reeks was ze onder meer thuis bij Peter Jan Rens en René van der Gijp.

Wendy van Dijk

Het programma, dat in de kern best lijkt op Chantal blijft slapen, bleek zo'n succes dat de Vlaamse zender Een oren had naar meer. Dat betekent nieuwe logeerpartijtjes voor Luyten die in het tweede seizoen langs gaat bij Gordon, Patty Brard,Jeroen Krabbé, Jan Jaap van der Wal, Kim Feenstra, Freek de Jonge en Wendy van Dijk. Vooral haar bezoek aan Wendy liet diepe indruk achter op Luyten: "Het was een hele leuke ontmoeting. Zelden ben ik een vrouw tegengekomen met meer energie dan zij. Ik werk ook vaak hard, maar voor wat zij allemaal klaarspeelt, heeft een normaal mens drie levens nodig!"

Buurman, wat doet u nu? is vanaf 6 februari elke maandag om 21.25 uur te zien op Een.

Meer over