Renze Op Zaterdag

Catherine Keyl pakt Rob Goossens aan: 'Verplaats je eens in een ander'

30 oktober 2022 11:37 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Renze Op Zaterdag (RTL)

Catherine Keyl blikt in Renze Op Zaterdag terug op haar HLF8-interview met Johnny de Mol. Rob Goossens uit aan dezelfde tafel zijn kritiek op het interview, maar dat laat Catherine niet zomaar gebeuren.

Het interview met Johnny leverde Catherine een plekje op in de longlist voor de Sonja Barend Award, die maandag 31 oktober door Sonja Barend zelf wordt uitgereikt in Khalid & Sophie. "Ik vond het toch wel een soort van erkenning, dan nog net voordat ik overlijd", vertelt Catherine zaterdagavond grinnikend aan Renze. Als de talkshowhost vervolgens Rob om zijn mening vraagt, staat Catherine op scherp. 

Rob Goossens over HLF8-interview Johnny en Catherine 

"Hij gaf het helemaal uit handen", bekritiseert RTL Boulevard-deskundige Rob. "Als ik het me goed herinner zat er ook een organisatiepsycholoog. Hij was allang weer vergeten dat zij er zat. Jij moest zeggen: er zit nog iemand aan tafel. Toen zat-ie echt met zo'n gezicht van: o ja."  

Catherine Keyl komt op voor Johnny de Mol

Catherine spreekt Rob vervolgens streng toe. De presentatrice legt uit dat het háár voorwaarde was dat zij Johnny alles mocht vragen wat ze wilde. "Probeer je nou eens in een ander te verplaatsen, dat is echt goed voor je", bijt ze Rob toe. "Die jongen z'n vader lag onder vuur, z'n oom lag onder vuur, z'n tante lag onder vuur. Dan ben je toch supernerveus? Ik denk juist doordat ik me probeerde in te leven in wat hij allemaal onderging op dat moment, het zo'n mooi verhaal werd. Maar als je iemand meteen helemaal afbrandt..."

Je kunt het fragment hieronder terugzien: 

Het volledige gesprek tussen Catherine Keyl en Johnny de Mol in HLF8 kun je hier terugzien: 

Meer over