Vaste rol

Catherine Keyl staat open voor presentatie HLF8

8 april 2022 18:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Catherine Keyl is best te porren voor de presentatie van HLF8. De talkshow-koningin ziet desgevraagd een vaste rol als co-host naast Johnny de Mol zitten.

Catherine deed haar verkapte sollicitatie in een interview met Story, nog voordat De Mol in zwaar weer kwam door het uitlekken van de aangifte die zijn ex Shima Kaes deed.

'Onhoudbaar'

Johnny ontkende in HLF8 dat er ook maar iets klopte van de aantijgingen. Zijn in 2015 gestrande relatie met Kaes 'verdiende niet de schoonheidsprijs', maar van fysiek geweld is wat De Mol betreft geen sprake geweest. Desondanks gaan steeds meer stemmen op, ook bij zijn SBS-collega's, dat zijn positie als presentator onhoudbaar dreigt te worden.

Wingman

Catherine was al enkele malen 'wingman' bij HLF8, zo stond ze Johnny al bij toen hij in z'n eerste uitzending van dit seizoen direct moest reageren op de mediastorm die zijn familie trof na de onthullingen over misbruik bij The voice of Holland. Wat haar betreft smaakt het naar meer.

3 maanden

Eerder zei Keyl nog dat een dagelijkse talkshow, zoals ze die van 1996 tot en met 2000 maakte voor RTL 4, niets meer voor haar was: "Maar dan had ik altijd 250 afleveringen in gedachten. Als ik nu naar de huidige talkshows kijk, is dat drie maanden op en drie maanden af. Daar heb ik geen problemen mee."

Gerehabiliteerd

Catherine zou HLF8 het liefst samen met De Mol presenteren: "Ik denk dat het generatieverschil tussen ons heel goed in de gesprekken met de gasten kan werken. We kijken vaak anders tegen onderwerpen aan. Aan de andere kant, als dit niet gebeurt, is het ook goed. Belangrijk voor mij is dat ik het gevoel heb dat ik gerehabiliteerd ben en word gewaardeerd voor wat ik kan."

Meer over