Presentatoren Eurovisie Songfestival

Chantal en Edsilia gilden het uit na het Songfestival-telefoontje

4 december 2019 19:45 | amusement | Door Irma Tomas

Chantal Janzen en Edsilia Rombley waren beiden te gast bij De wereld draait door omdat ze het Eurovisie Songfestival mogen presenteren. Ze vertelden dat ze het allebei uitgilden toen het verlossende telefoontje kwam.
Chantal werd begin november gebeld door haar baas Peter van der Vorst met het goede nieuws: "Toen liep ik naar boven en gilde ik. Ik hoefde geen moment na te denken of ik het wel wilde doen." Ook Edsilia kon haar emoties niet de baas toen de vraag kwam. "Whaaaa, ken je dat?" Matthijs van Nieuwkerk: "Nee, ik ben niet gevraagd."

Chantal wil zingen 

De presentatrice vertelde ook dat ze het wel ziet zitten om zelf op te treden op het Songfestival: "Het lijkt me hartstikke leuk om aan het begin een mopje te zingen of dansen." Dat zou nog kunnen uitdraaien op een duet maar dan met z'n drieën omdat Edsilia en Jan natuurlijk ook hun geld verdienen met zingen. 
 

Talenknobbel

Chantal liet ook nog weten dat ze zich geen zorgen maakt over de verschillende talen die ze moet spreken omdat ze een talenknobbel heeft. Toch gaat de blondine nog wel oefenen met 'native speakers' om de boel nog een beetje bij te schaven. Bij Edsilia ontbreekt ieder spoor van een talenknobbel al liet ze in de uitzending zien dat ze zich al aardig kan redden in Engels en Duits. 

Grappig

Matthijs van Nieuwkerk liet in de uitzending merken dat hij heel graag wil dat het geen stijve boel wordt als het om de presentatie gaat, maar Chantal dempte de vreugde al vroegtijdig door op te merken dat je als presentator van het Eurovisie Songfestival nogal gebonden bent aan het script. "Het gaat eerst om het Songfestival, de liedjes, en als er ruimte is en als het kan, dan kun je nog iets grappigs doen. Maar we gaan het gewoon goed doen."

Jan is straks boven Jan

Jan Smit heeft een burn-out en was dus niet in de studio maar hij kwam wel even aan de telefoon. Jan neemt naar eigen zeggen rust zodat hij in 2020 weer helemaal boven Jan is. "Ik wil in alle rust het nieuwe jaar ingaan zodat ik alle leuke klussen als herboren kan aanpakken en het Songfestival is het mooiste cadeau dat je kan krijgen." 
 
De repetities voor de presentatoren beginnen begin april. 
 

Meer over