Chantal Janzen heeft de beste navigatiestem

Automobilisten rijden het liefst met het geluid van Chantal Janzen als navigatiestem. De musicalster kwam als favoriet uit een onderzoek van TomTom.

Humberto Tan en Linda de Mol zijn ook populair onder weggebruikers. Dit is de rest van de top 15: Gerard Ekdom, Marco Borsato, Robert ten Brink, Katja Schuurman, Matthijs van Nieuwkerk, Edwin Evers, Jan van Veen, Herman van Veen, Martijn Krabbé, Wendy van Dijk, Yvon Jaspers en Floortje Dessing.

Marc-Marie

Natuurlijk maakte TomTom ook een lijst met meest irritante navigatiestemmen. De winnaar in die categorie is cabaretier Marc-Marie Huijbregts, gevolgd door Gordon, Patty Brard, Gerard Joling en model Kim Feenstra. Geert Wilders, Marijke Helwegen, Frans Bauer en Britt Dekker zijn ook weinig populair.

Eigen stem

Behalve stemmen van BN'ers, die via de firma zijn te downloaden, wil TomTom ook 'gewone' stemmen introduceren. Wie dat wil kan nog zijn of haar stem hier uploaden. De winnaar mag alle 'sla over 100 meter rechtsaf of linksaf' in een professionele geluidsstudio opnemen.

 

Reageren