Chantal Janzen over

28 Oktober 2017 10:23 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Presenteren, zingen, acteren. Chantal Janzen is een multitalent. Vanaf zaterdagavond laat ze dit zien in haar personalityshow &Chantal.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Een personalityshow. Was dat een grote wens van je?
“Die stond niet zozeer hoog op mijn lijstje, maar ik wilde wel dolgraag een amusementsshow op de zaterdagavond maken. Amusement is tenslotte echt mijn ding, of het nu Dance dance dance is of Holland’s got talent. &Chantal past mooi in dat rijtje.”

Wat krijgen we te zien?
“Amusement voert dus absoluut de boventoon. Iedere uitzending heeft een thema. In de eerste is dat ‘I’ve got the power’. Ik ontvang bekende én onbekende gasten die op de een of andere manier iets met dat thema te maken hebben. Ook zijn er wekelijks terugkerende onderdelen. Zo ga ik bijvoorbeeld op bezoek bij mensen met een bijzondere hobby. En natuurlijk is er ook plek voor zang, dans, muziek en sketches. In het programma kan eigenlijk alles, zolang het maar met het thema te maken heeft.”

Bepaal jij zelf de thema’s en de gasten van ‘&Chantal’?
“Ja, ik bedenk alles met de redactie en mijn eindredacteur. Ben er echt van begin tot eind bij betrokken. Het is dus echt televisie maken. Ik vind dat je dat niet doet als je een programma alleen maar presenteert en dus niks zelf bedenkt. Ik zie het als een huis dat ik casco koop. Ik moet nu zelf bepalen waar ik de muren en de keuken plaats. Als ik bij een format als Dance dance dance kom, hoef ik bij wijze van spreken alleen maar een ander kussentje op de bank te leggen.”

Is dit niet veel spannender om te doen?
“Absoluut, maar ik kijk er toch ook ontzettend naar uit. Ik vind het zelfs nog leuker dan ik van tevoren dacht. Aan de andere kant vind ik het ook doodeng. Het is echt totaal anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan.”

Tussen de bedrijven heb je ook nog een seizoen van Chantal blijft slapen opgenomen?
“Klopt. Ik heb ook dit keer weer superleuke gasten. Ik ga bijvoorbeeld op bezoek bij Lil’ Kleine, Jandino Asporaat, Gerard Ekdom, John Heitinga, Henk Westbroek en Caroline Tensen. Haar heb ik bezocht op de camping waar ze een stacaravan heeft. Ik had Caroline overal verwacht, maar niet op de camping. Ze is een vrouw die er altijd onberispelijk uitziet, een keurige dame. Ik vond het zo leuk om te zien dat ze nu totaal make-uploos op die camping rondscharrelde.”

Naast televisieprogramma’s maak je ook nog een eigen tijdschrift. Hou je nog wel tijd over voor je gezin?
“Jazeker. Ik doe al een aantal jaren geen theater meer. Dat is een goede beslissing geweest. Ik hoef nu niet meer ’s avonds en in de weekenden te werken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Dat ik nu een dagjob heb is wel heel fijn.”

&Chantal - vanaf zaterdag 28 oktober, RTL 4 • 21.30 uur

Meer over