Definitief ten einde

Chantal Janzen heeft geen vertrouwen in komst tweede seizoen De Piano

14 juni 2024 08:43 | amusement | Door Judith Regeling

© RTL
Als we Chantal Janzen mogen geloven, komt er definitief geen tweede seizoen van De Piano. "Dat weet ik wel zeker", vertelt ze nu aan RTL Boulevard.

Toch kijkt ze wel degelijk positief terug op het programma.

De Piano

Als RTL vooraf ergens veel vertrouwen in had, was het wel in De Piano. In dit muziekprogramma, dat voor de opnames in Nederland al een enorm succes was in Groot-Brittannië, ging Chantal Janzen samen met diverse juryleden op treinstations op zoek naar de beste amateurpianist van ons land.

Helaas liep het anders. Alleen al na de eerste aflevering kwamen er veel reacties binnen van kijkers die zich afvroegen waarom de zoektocht niet spontaan was. De huidige deelnemers hadden zich namelijk vooraf allang aangemeld, en wisten dus dat er een camera op hen gericht was. Dit kwam de kijkcijfers dan ook niet ten goede.

Chantal Janzen

Ook presentatrice Chantal Janzen is deze negativiteit niet ontgaan. Bij RTL Boulevard blikt ze dan ook terug. "Als een programma het slecht doet, dat is gewoon kut. Dat is gewoon echt niet fijn. Daar werk je met z'n allen heel hard aan, zo'n team dat dag en nacht daarmee bezig is", vertelt ze nu. "Uiteindelijk keerde zich dat echter wel een beetje, want dan vond iedereen de finale zo mooi."

Desondanks gelooft ze niet dat RTL een nieuw seizoen bestelt. "Er was een te kleine doelgroep voor en dat wist RTL ook al. (...) Ik denk niet dat er een tweede seizoen komt. Dat weet ik wel zeker."

Bekijk hieronder Chantals complete reactie.

De Piano gemist? Alle afleveringen zijn terug te zien via Videoland. 

Meer over