Chantal vs Wendy: wie is de beste weddingplanner?

16 Maart 2017 14:22 | amusement | Door Televizier

© Mike van den Toorn Photography

Jarenlang hadden Chantal Janzen en Wendy van Dijk een wens: samen een programma presenteren. Met Janzen & Van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen is dat gelukt. Hierin strijden stellen voor een grandioos (bruilofts)feest. Wie zou de beste planner voor feesten en partijen zijn?

Chantal Janzen (38)

Amusementswaarde

Een vrolijke sketch, een hilarische imitatie of een prachtig liefdesliedje; Chantal kan het allemaal. Niet zo gek, want naast tv-presentatrice is ze ook een succesvolle musicalster. Zo speelde ze onder meer in Saturday Night Fever, Crazy for You, Petticoat en Hij gelooft in mij. Met Chantal bent u verzekerd van een bonte avond.

Gevoel voor humor

Als er iemand is die gevoel voor humor heeft, dan is dat Chantal. Ze kan scherp en een tikje vilein uit de hoek komen. Wie herinnert zich nog het incident tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2008, toen Chantal na een zangoptreden van ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo de woorden uitsprak: “Wat kan die meid hockeyen, hè!”

Succesfactor

Chantals prijzenkast begint steeds voller te raken. Naast een rits Musical Awards wint ze drie jaar op rij de Zilveren Televizier-Ster. Daarnaast wordt ze even zo vaak (in 2011, 2012 en 2014) uitgeroepen tot meest sexy moeder.

Ervaringsdeskundige

Chantal is dolgelukkig met de acht jaar oudere ondernemer Marco Geeratz. De twee kennen elkaar al sinds Chantals jeugd – beiden groeiden op in Tegelen –, maar de vonk slaat pas in 2006 over. Drie jaar later krijgen ze zoon James. In 2014 stappen ze in Londen in het huwelijksbootje. In een interview vertelt ze over de trouwerij: “Tussen ons is het nog intenser geworden. Dat ja-woord is een belangrijk moment. Je bent zo heerlijk bij elkaar op de trouwdag. Het gaat niet om dat briefje dat je meekrijgt, maar om alles eromheen”, zegt ze in Story.

Wendy van Dijk (46)

Amusementswaarde

Op een bruiloft hoort natuurlijk gedanst te worden. Als er iemand is die de voetjes van de vloer krijgt, dan is dat Wendy. Voordat ze een tv-carrière begon, was ze professioneel danseres in de shows van o.a. Lee Towers, André van Duin en zanger Haddaway. Ze heeft vast nog wel wat moves in huis waarmee ze uw gasten de dansvloer op trekt.

Gevoel voor humor

Dat Wendy met gemak de lachers op haar hand krijgt, bewijst ze met het succesprogramma Ushi
en Van Dijk. Verkleed als de wat naïeve Japanse journaliste Ushi Hirosaki houdt ze vele bekende ­artiesten voor de gek.

Succesfactor

Wendy heeft al vier Zilveren Televizier-Sterren in huis. In 2003 ontvangt ze bovendien de Gouden ­Televizier-Ring voor Hart in aktie. Die won ze in 2012 opnieuw met The voice of Holland, al moet ze die wel delen met co-host Martijn Krabbé en de vier juryleden.

Luisterend oor

Op bruiloften loopt altijd wel een gast rond die net een verbroken relatie achter de rug heeft. Een luis­terend oor is dan welkom. In Hart in aktie bewees ­Wendy al een flinke dosis empathisch vermogen te bezitten. Bovendien weet ze wat liefdesverdriet is. Op de vooravond van haar huwelijk met Xander de Buisonjé in 2002 biecht de zanger op vreemd te zijn gegaan. Wendy, op dat moment zwanger van zoon Sem (14), blaast het huwelijk af.

Ervaringsdeskundige

In 2008 vindt Wendy nieuw liefdesgeluk bij RTL-baas Erland Galjaard. Met hem krijgt ze dochter Lizzy (7). Tijdens de bruiloft op hun favoriete vakantie-eiland Ibiza draagt ze een jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. “Ik vind het fijn om getrouwd te zijn. Het heeft iets moois en brengt ons als gezin dichter bij ­elkaar”, vertelt ze in RTL Boulevard. Daar meldt ze ook behoorlijk emotioneel te zijn bij huwelijken. “Ik huil nergens zo veel als bij bruiloften. Ik jank de hele dag. Ik vind het zo mooi als mensen elkaar op die ­manier de liefde verklaren.”

Janzen en van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen, vanaf zaterdag 18 maart 20.00 op RTL 4

Meer over