Recordaantal presentatoren

Charles Groenhuijsen ziet door de bomen het bos niet meer bij Op1

27 oktober 2021 10:12 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Aleksandra Striapunina

Tien presentatoren maken samen de talkshow Op1 en volgens Charles Groenhuijsen, een van die gezichten, is dat nogal verwarrend. Hij ziet bij de NPO-talkshow door de bomen het bos niet meer.

"Is er nu iemand ziek of met vakantie, dan vliegt men meteen weer een ander gezicht van die omroep in. Waarom niet gewoon terugvallen op een van die andere negen die er al zitten? Je moet helderheid scheppen naar de kijker", vertelt Groenhuijsen in gesprek met Nieuwe Revu.

Record

Volgens Groenhuijsen schept het onduidelijkheid bij de kijker. "Al die presentatoren bij Op1 oogt verwarrend en onrustig. Volgens mij kunnen we inmiddels het Guinness World Records-boek halen. Geen programma ter wereld met zo veel presentatoren."

Duo 

Straks komt er nog een nieuw duo bij, want Sven Kockelmann en Fidan Ekiz versterken de gelederen. Naar hun komst kijkt de presentator uit. "Sven ken ik goed. Een uitstekende presentator voor wie, terecht, veel gelobbyd is. Fidan kreeg bij De Vooravond van BNNVARA een standje en gaat zich nu profileren aan het andere uiterste van het spectrum: WNL. Prima, toch? Ik ga er met belangstelling naar kijken."

Meer over