Chris Evans na een seizoen weg bij Top Gear

Presentator Chris Evans verlaat autoshow Top Gear na slechts een seizoen. De kijkcijfers van het programma daalden iedere week en de laatste aflevering bereikte met 1.9 miljoen kijkers een absoluut dieptepunt.

Evans was de eerste presentator die aangekondigd werd als vervanger van vertrekkend Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Direct na Evans' aanstelling waren er geruchten over ruzies tussen de presentator en BBC-producers.

Matt LeBlanc

Voormalig Friends-acteur Matt LeBlanc stond aan de zijde van Evans, maar volgens Jalopnik boterde het niet tussen de twee. De situatie zou dusdanig ernstig zijn, dat LeBlanc dreigde te vertrekken als Evans niet ontslagen werd. Laatstgenoemde meldde door middel van twee Tweets zijn vertrek.

Toekomst

Hoe het verder gaat met Top Gear is de vraag. Het publiek was vanaf het begin ontevreden over de aanstelling van Evans, maar LeBlanc werd aardig ontvangen. Volgens Jalopnik houdt de BBC momenteel spoedberaad over hoe het programma na dit geflopte seizoen gered kan worden.

Reageren